Zagrevanje pred auto-moto sezonu

Kao što znate sezona sporta na točkovima je počela. Po običaju, RELI MONTE KARLO u seriji WRC, otvorio je ovogodišnju sezonu, a potom je usledio i ŠVEDSKI RELI. Lidersko mesto posle dva takmičenja zauzeo je Finac JARI MATI LATVALA u fabričkom “folksvagen polu R WRC”, a za nedelju dana, najbolji reli vozači sveta preseliće se u MEKSIKO gde će se predstaviti na makadamskoj podlozi. Počeo je i reli šampionat Evrope, a o toj seriji pripremićemo uskoro posebnu priču.

ADAC_Rallye_Deutschland_2013_-_Empfang_der_Stadt_Köln_-_Jari-Matti_Latvala-4526

Na kružnim stazama nas uskoro očekuju posebno zanimljive trke. Sredinom aprila počinje ugledno PRVENSTVO SVETA TURISTIČKIH AUTOMOBILA – poznati WTCC, takmičenje na kojem će prvi put učestvovati i jedan Srbin. To će biti naš višestruki šampion DUŠAN BORKOVIĆ.Njegov “ševrolet kruz” se priprema u Španiji, u timu KAMPUS, a uskorom valja očekivati i prve testove DUŠANA BORKOVIĆA, za prvu trku koja će se voziti 13. aprila na stazi MARAKEŠ u Maroku.

2009 - WTCC - copyright BMW AG - P90051806-500

Samo nedelju dana kasnije uslediće trka na stazi LE KASTELE na jugu Francuske, u Provansi, gde će početi serija ETCC, odnosno EVROPSKI KUP TURISTIČKIH AUTOMOBILA, na kojem će se pojaviti još jedan šampion Srbije poznati MILOVAN VESNIĆ, sa svojim “bmw 320”.

ROBY4182

Interesantno je da će se u istom vikendu, u Le Kasteleu, naći i DUŠAN BORKOVIĆ.naravno u pomenutim trkama WTCC, a u nastavku sezone BORKOVIĆ i VESNIĆ če još tri puta biti zajedno, u Slovačkoj, Austriji i Belgiji.

Đorđe Đenić