Audi predstavlja na Salonu u Ženevi S1 i S1 sportback

Audi je odlučio da pred premijeru, koja će se odigrati u Ženevi tokom Salona automobila, predstavi S verziju svog najmanjeg modela. Uz agresivniji stajlnig i snažan motor, nova S verzija privući će pažnju ljubitelja brze, sportske vožnje.

S verzije imaju novi aero kit, sa izraženim branicima, pragovima i krovnim spojlerima, koji vozilu daju sportski izgled. Naravno, tu su i dva para izduvnih cevi i ksenonska svetla, koja upotpunjuju izgled i funkcionalnost ovog malenog, ali moćnog automobila. Lake metalne felne od 17 inča su u osnovnom paketu, dok se u opremi nalaze i felne od 18 inča, koje kupac može da dobije. Unutrašnjost takođe ima sportski izgled, uz novitete kao što su nove papučice i specijalno dizajnirana sportska sedišta.

gallery_view (1)

Oba modela opremljena su pogonom na sve točkove, poznatijem kao „quatro“ kod Audi game vozila, a motor je 4-cilindrični 2,0 TFSI pogonom snage 231 KS (170 kW) i najvećeg obrtnog momenta od 370 Nm. Model S1 će ubrzanje do 100 km/h postizati za 5,8 sekundi, dok će sportback biti veoma malo sporiji zbog veće težine vozila. Međutim, obe S verzije dostižu brzinu od 250 km/h što je više nego dobro s obzirom na veličinu i kompaktnost vozila.

gallery_view (4)

U prodaji na nemačkom tržištu ovi modeli će se naći tokom druge polovine ove godine.