23/06/2024

Volvo, Zlatan Ibrahimović i Max Martin – zajedno slave švedski način života

Volvo automobili, svetski poznata fudbalska zvezda Zlatan Ibrahimović i vodeći producent pop muzike Max Martin, udružili su snage u proslavi Švedske i švedskog načina života tako što su snimili zanimljivu marketinšku kampanju. Saradnja tri švedske ikone temelji se na zajedničkoj želji da se istaknu Švedska, njena prekrasna priroda i ljudi.

„Švedska ima veliko značenje za Volvo. Ovom kampanjom želimo da proslavimo Švedsku i švedski duh koji je zaslužan za to da smo vodeći u brojnim segmentima života, kao što su bezbednost, dizajn i očuvanje životne okoline. Izuzetno smo ponosni na saradnju sa Zlatanom i Max Martinom“, istakao je Åsa Borg, direktor marketinga pri Volvo Cars Sweden i koordinator kampanje.

Zlatan Ibrahimovic_138475_1_5

Zlatan Ibrahimović je najveća fudbalska zvezda koju je Švedska ikada imala i jedan je od najboljih fudbalera današnjice. Osvojio je šampionske titule s brojnim vodećim fudbalskim klubovima kao što su Barcelona, Juventus, Inter, AC Milan, Paris Saint-Germain i Ajax, a izabran je za švedskog fudbalera godine čak osam puta. On je i kapiten nacionalne fudbalske reprezentacije Švedske.

S druge strane, Max Martin je gigant muzičke industrije. Producirao je i pisao pesme za svetski poznata muzička imena kao što su Backstreet Boys, Kelly Clarkson, Pink, Bon Jovi, Britney Spears, Taylor Swift, Christina Aguilera, Bryan Adams i Celine Dion.

Pogledajte video ovde.

Kampanja koja je spojila Volvo, Zlatana i Maxa Martina nadahnuta je prethodnom saradnjom Volvoa i muzičke grupe Swedish House Mafia. Međutim, ovog puta je kampanja snimana na severu Švedske, zajedno sa Zlatanom, njegovom suprugom i njihova dva sina.

„Ovo je projekt u kojem sam učestvovao svim srcem. Oduvek sam voleo automobile, a Volvo je savršen izbor porodičnog automobila. Ovu proslavu Švedske pamtiću do kraja života. Krajnji rezultat s potpuno novim verzijom nacionalne himne zvuči magično“, izjavio je Zlatan Ibrahimović.

Zlatan Ibrahimovic_138476_1_5.jpg_2

Automobilska zvezda spota je Volvo XC70, muzika je delo Maxa Martina i predstavlja savremenu interpretaciju švedske himne, čiji tekst izgovara upravo Zlatan Ibrahimović. Kampanja s modelom XC70 primarno je namenjena švedskom tržištu, a Volvo će napraviti dodatni film za međunarodnu upotrebu u kojoj će glavnu ulogu igrati Volvo XC60. Kampanja će u sledećih nekoliko sedmica i meseci biti predstavljena širom sveta.