14/06/2024

Dvocifreni rast jača liderstvo Ford Focusa kao najprodavanijeg vozila u svetu

Ford Focus nastavlja da nosi „pločicu“ najprodavanijeg vozila u svetu, a na osnovu upravo objavljene Fordove analize i najnovijih podataka provajdera Polk o globalnim registracijama vozila u trećem kvartalu 2013.

Zahvaljujući snažnom rastu u Kini, globalne registracije Focusa od januara do septembra 2013. porasle su na 856.587 automobila, što je 16,1 odsto više u odnosu na isti period prethodne godine. Kina je dala najveći doprinos tom uspehu, sa 303.481 registracija, što predstavlja povećanje od 85 odsto u odnosu na uporedivi period prethodne godine, a prema saopštenju kompanije Polk, koja se bavi prikupljanjem i analizom podataka sa automobilskih tržišta (od nedavno ju je preuzeo IHS).

14FordFocus_08_HR.jpg_2

Kupci Focusa navode spoljašnji izgled vozila i velikodušan nivo opreme kao neke od ključnih razloga za njegovu kupovinu. U Kini, glavne razlike među karakteristikama automobila uključuju dizajn vozila, odličnu bezbednost i visok kvalitet. Među kupcima, svaki od ovih atributa uticao je sa 15 do 40 odsto u prednostima od najbližeg konkurenta.

fcs14_highlight_lg_fueleconomy

Zahvaljujući Fordovoj strategiji Jedan Ford i globalnoj viziji proizvoda, kompanija sada ima dva od prvih pet najprodavanijih automobila u svetu – Focus i Fiestu – sa kombinovanim registracijama u periodu januar-septembar 2013. od 1.402.555 vozila, a na osnovu Polk podataka.

fcs14_electric_pg_001_960

Pored toga što Focus nosi „pločicu“ najprodavanijeg putničkog vozila u Kini, Fiesta nastavlja sa reputacijom najprodavanijeg malog automobila u Evropi.