24/05/2024

Vesnić na Slovakiaringu završava sezonu 2017

Milovan Mikica Vesnić i njegov ASK Vesnić predstojećeg vikenda na stazi Slovakiaring kraj Bratislave voziće svoju poslednju trku u sezoni 2017. Srpski automobilista koji se ove godine dva puta okušao u internacionalnoj TCR seriji trku koja se vozi u Slovačkoj iskoristiće da pre svega isproba nova podešavanja na Audiju RS3 i time u realnim takmičarskim uslovima pokuša da otkloni sve nedostatke koji su tim mučili tokom upoznavanja sa novim automobilom.

„Iskustvo koje sam doneo sa nastupa u TCR-u je nemerljivo. Rezultatski neuspeh nije nam lako pao ali je sa druge strane dao podsticaj da još više zavrnemo rukave. Tokom letnje pauze pratio sam dešavanja na TCR sceni, pre svega u seriji koja se vozi u Nemačkoj i napredak Audija je evidentan. Svi timovi polako dolaze do idealnih podešavanja. To nama nije lako jer nemamo sredstava ni za takmičenja a kamoli za testove a za svaki boljitak u performansama potrebno je mnogo kilometara za volanom. Naš najveći problem su bile kočnice i kako „pogoditi“ pravu kombinaciju diskova, kočionih pločica pa do kočionih cilidara i balansa kočnica. Na Slovakiaringu ću se upravo raditi na tome te ću pokušati auto da dovedem u stanje da se u sezoni 2018 više fokusiram na vožnju. Na žalost biće to moj poslednji nastup u ulozi vozača ove takmičarske godine. Plan je bio da vozimo i evropsko TCR finale na Adriji ali za to jednostavno nemamo sredstava.“ – završava trofejni automobilista iz Užica.

Na Slovakiaringu biće nastavljena i saradnja sa poljskim automobilistom Jakubom Wszomirskim koji će takođe u sklopu svojih priprema i upoznavanja sa TCR tehnikom ponovo biti za volanom Audija ali samo tokom slobodnih treninga. Rad ASK Vesnić na pripremi Audija svakako će ići i na ruku Rudiju Pešoviću koji pokušava da zatvori budžet da se do kraja godine pojavi bar na još jednoj trci ETCC serije, naravno uz tehničku podršku tima iz Užica.

Trke u Slovačkoj su na programu u subotu i nedelju 19. i 20. avgusta sa početkom u 13h.