23/05/2024

Novi Opel Vivaro Tourer i Vivaro Combi+ uskoro dostupni za naručivanje

Opel Vivaro je istinski svestran. On služi kao fleksibilan i odgovoran kolega u poslu, a istovremeno je veoma efikasan transporter. Zahvaljujući obilju mogućnosti konfigurisanja, ovaj svestrani model je Opelovo najprodavanije komercijalno vozilo. Sada model Vivaro otvara novo poglavlje – sa veoma komfornim i funkcionalnim putničkim verzijama Vivaro Tourer i Vivaro Combi+.

Oba noviteta, koji će uskoro biti dostupni za naručivanje, imaju sledeće prednosti – prvoklasnu opremu i komoditet na sličnom nivou kao i u putničkim automobilima, varijabilnu konfiguraciju sedišta, a sve to uporedo sa inovativnim tehnologijama i sistemima asistencije. Na primer, tempomat sa limitatorom brzine, kožom obloženi obruč upravljača, kao i svetla za maglu, deo su standardne opreme na sve tri verzije modela Vivaro. Novi Vivaro Tourer će premijeru imati na ovogodišnjem Salonu automobila u Frankfurtu (IAA, od 14. do 24. septembra).

“Naše nove putničke verzije, modeli Opel Vivaro Tourer i Vivaro Combi+, otvaraju nesagledeiv broj novih mogućnosti za naše mušterije. Kao biznis “šatl”, mini-bus ili partner u poslu ili tokom rekreacije, novi Vivaro izlazi u susret i kada su najviši zahtevi za komforom i fleksibilnošću u pitanju.” rekao je Steffen Raschig, direktor Opel komercijalnih vozila.

Vivaro Tourer: Profesionalni putnički “šatl” sa kvalitetima poslovnog salona

Novi Opel Vivaro Tourer ima sve potrebne osobine da bude poslovni ili putni salon, zahvaljujući obilju mogućnosti konfiguracije enterijera. Drugi red sedišta se sastoji od tri odvojena sedišta sa naslonima za ruke, a već od standardne opreme je montiran na sistem uzdužnih šina. Kako bi bio omogućen lak pristup trećem redu sedišta, koji je takođe postavljen na šine, spoljašnja dva sedišta srednjeg reda se veoma lako, zahvaljujući Easy Entry funkciji, mogu oboriti napred.

Oni koji žele da Vivaro Tourer koriste kao modernu mobilnu sobu za sastanke, jednostavno mogu da zarotiraju srednji red sedišta za 180 stepeni i tako kreiraju praktično okruženje gde putnici sede okrenuti jedni prema drugima. Lap-top računari i drugi mobilni uređaji lako mogu da se dopunjuju preko dva USB porta, ili utičnice od 220 volti (do 300 vati), koji se nalaze kod drugog reda sedišta. Ceo enterijer je obložen kvalitetnim materijalima već od standardnog nivoa opreme, a sve sa ciljem da se obezbedi prijatan putnički ambijent. LED rasveta u gornjem delu kabine obezbeđuje dovoljno svetla za čitanje tokom noćne vožnje, automatska klimatitacija u prednjem delu i manuelna klimatizacija u zadnjem delu kabine garantuju prijatan boravak i tokom letnjih meseci, dok standardno zatamnjena zadnja stakla obezbeđuju privatnost.

Putnici na prednjim sedištima mogu da uživaju u nekim veoma praktičnim rešenjima. Vožnja je prilično relaksirana zahvaljujući sedištma podesivim na šest načina, tu su nasloni za ruke, mogućnost podešavanja u lumbalnom delu, kao i standardni bočni vazdušni jastuci. Kao dopuna, tu je i vozačevo sedište podesivo po visini, što garantuje lako pronalaženje idealne pozicije za upravljačem. Pored toga, užitak tokom vožnje pruža i precizno izrađen i kvalitetan upravljač presvučen kožom, kao i savremeni sistemi asistencije, koji vožnju čine bezbednijom. Parking asistencija sprečava da dođe do oštećenja zadnjeg dela karoserije prilikom manevrisanja na skučenim prostorima, dok je kamera za vožnju unazad dostupna kao deo dodatne opreme. Brisači vetrobrana i svetla se aktiviraju automatski po potrebi. Novi Vivaro je opremljen i svetlima koja automatski osvetljavaju unutrašnju stranu krivine, dok je verzija Vivaro Tourer standardno opremljena dnevnim LED svetlima.

Četiri različita infotejment sistema su tu da se pobrinu da putnicima nikada nije dosadno, a opciono je dostupan i Navi 80 IntelliLink. Sistemom se veoma lako rukuje putem kolornog monitora osetljivog na dodir, dijagonale sedam inča, prekidačima na upravljaču, ili glasovnim komandama. Navigacioni uređaj vozača informiše o trenutnim uslovima u saobraćaju i predlaže alternativne rute za dolazak do cilja, a sve zahvaljujući digitalnoj povezanosti.

Snažan karakter: Atraktivna spoljašnjost i komforna unutrašnjost

 Vivaro Tourer plani veoma atraktivnom spoljašnošću, oplemenjenom crnim rukohvatima visokog sjaja, a u istoj boji su i kućišta spoljnih retrovizora. Pored toga, atraktivnosti doprinose i dodatno zatamnjena crna stakla iza B stubova, kao i aluminijumski “Diamond Cut” točkovi prečnika 17 inča. Oni koji žele još više ekskluzivnosti mogu da se opredele za vrhunski enterijer presvučen kožom i Irmscher Style Pack dodatni paket opreme.

Combi+ verziji: Za izuzetno ugodnu vožnju

Dok se Opel Vivaro Combi dokazao kao praktičan transporter za devet putnika, na primer na putu do posla, novi Combi+ je veoma komforan putnički ili porodični minibus. Vozač može da uživa u komoditetu sedišta koje je podesivo na šest načina, sa naslonima za ruke i podesivom podrškom u lumbalnom delu, dok se vožnja nalazi pod kontrolom zahvaljujući veoma ugodnom upravljaču koji je presvučen kožom. Oba prednja sedišta su oblikovana poput najboljih sedišta u putničkim automobilima. Zadnja klupa standardno se ugrađuje sa naslonima za ruke, a drugi i treći red sedišta je kompletno moguće ukloniti bez upotrebe ikakvog alata. Potpuno obložene unutrašnje bočne strane kabine, elektro pomična stakla i opciono bogatije oblaganje poda vozila, obezbeđuju ugodnu atmosferu i osećaj luksuza. Verzija Combi+ može da se poruči sa parom kliznih vrata koja pružaju komotniji ulazak u automobil. Manuelno podesiva klimatizacija za vozača i suvozača i putnike u zadnjem delu, obezbeđuje ugodnu atmosferu bez obzira na spoljne prilike.

Kao svaki Vivaro, i Vivaro Combi+ može da dobije sportski izgled uz opcioni Sport Pack nivo opreme. Linije koje se protežu duž bokova karoserije i preko poklopca motora, doprinose dinamičnijem izgledu, a kompletna slika je zaokružena 17-inčnim aluminijumskim točkovima.

Opelova familija velikih monovolumena će nastaviti da raste. Treća veoma fleksibilna putnička verzija će uskoro biti predstavljena i pridružiće se Vivaro gami koja se trenutno nalazi u ponudi.