Trkački vikend u Slovačkoj veoma uspešan za Lein racing team

Trkački vikend u Slovačkoj veoma uspešan za Lein racing team

22/08/2016 Off By admin@mobilpublic

Srpski automobilistički klub Lein racing nakon trkačkog vikenda u Slovačkoj najverovatnije je stavio “rezervaciju” na pozicije broj jedan i dva šampionata centralne Evrope u automobilizmu. Milovan Vesnić je sa dva nova trijumfa na Slovakiaringu generalno prvi dok ga u stopu prati timski kolega Mladen Lalušić koji je na poznatoj stazi kraj Bratislave jedanput kroz cilj prošao kao drugi i jedanput kao treći.

Slovakia001

Uspeh srpskog tima upotpunio je i trijumf u jednočasovnoj endurance trci kada su sedište Seat Leon Racera TCR delili Vesnić i Lalušić. Najviše problema ovoga puta imao je Rudi Pešović koji je uspeo da završi samo prvu trku i to kao osmoplasiran. Izletanje na drugoj trci koštalo ga je novih bodova i gubitak pozicije broj tri u CEZ-u.

Dominacija “Leinovaca” videla se i na samim kvalifikacijama pa je u diviziji od gotovo 40 automobila prvi startni red uvek bio rezervisan za crveno-crne Seate iz Srbije – “Još jedna odlično organizovana i posećena trka u Slovačkoj. Uvek nam je drago da se vraćamo na Slovakiaring koji je jedna odlična, prava vozačka staza.” – poručio je Vesnić –

Slovakia004

 

 

“Novi Seat polako počinje da mi sve više “leži” i to su pokazala vremena sa slobodnih treninga i kvalifikacija. I same trke sam kontrolisao bez većih problema a fantastična mlada Mađarica Vivien Keszthelyi sa Audijem TT bila je ozbiljna pretnja i dostojan protivnik. Mladen je uspešno pratio moj tempo a i timski smo odradili odličan posao. Sada imamo solidnu bodovnu razliku i dva trkačka vikenda pre kraja možemo da kalkulišemo da li ćemo startovati u Brnu i Poznanu. Rudi će sa druge strane morati dobro da se pomuči do kraja sezone da se vrati na poziciju broj tri generalnog plasmana čime bi ostvarili fantastičan timski rezultat.”

Slovakia003

Pešović je u trci jedan uspeo da osvoji drugo mesto u šampionatu Slovačke i poziciju broj tri u okviru češkog ESET CUP-a.

Rezultati prve CEZ sprint trke:

  1. Milovan Vesnić, SRB, Seat Leon
  2. Mladen Lalušić, SRB, Seat Leon +10sec
  3. Zoran Kastratović, SRB, Renault Clio +11sec

Slovakia005

Rezultati druge CEZ sprint trke:

  1. Milovan Vesnić, SRB, Seat Leon
  2. Vivien Keszthelyi, HUN, Audi TT +1.5sec
  3. Mladen Lalušić, SRB, Seat Leon +3.2sec