Titula automobilskog brenda za Opel GT Concept

Titula automobilskog brenda za Opel GT Concept

07/08/2016 Off By admin@mobilpublic

Opel GT Concept, zvezda ovogodišnjeg Salona automobila u Ženevi, nastavlja istinsku tradiciju marke kada su koncepti u pitanju i otelotvoruje avangardni dizajn u purističkoj formi. Ovi kvaliteti su prepoznati od strane Nemačkog dizajnerskog saveta, organizatora čuvenog „Izbora za automobilski brend“ (Automotive Brand Contest). Eminentni žiri bira sportski automobil budućnosti u kategoriji „koncepata“ za „Best of Best“ („Najbolji od najboljih“) priznanje.

Opel GT Concept

Osim ovog, Opel je dobio još tri priznanja: Dilerska manifestacija „Misija zvana Astra“ je takođe dobila „Best of Best“ nagradu. Opel OnStar sistem personalne digitalne povezanosti i servisne asistencije, kao i novi konfigurator za mobilne uređaje, dobili su priznanja u kategorijama „Mobilnost budućnosti i delovi“ (Future Mobility & Parts) i „Digital“. Mark Adams, potpredsednik Opel/Vauxhall dizajna, primiće nagradu 29. septembra na Salonu automobila u Parizu.

Najpre predstavljen na Salonu automobila u Ženevi u martu, GT Concept odaje počast sportskoj kupe ikoni, prvom Opelu GT, a ujedno je i model koji postavlja trendove kada je reč o budućem razvoju marke. Ovaj atleta koji oduzima dah, demonstrira Opelov budući dizajnerski jezik: odvažan, emocionalan i sportski. Ova studija kompaktnih dimenzija je avangardna i u isto vreme puristička.

Tri prve nagrade za inovativnost

Pored priznanja za dizajn, Opel je takođe ostvario trostruku pobedu u oblasti marketinga. Žiri je „Best of Best“ nagradu u kategoriji „manifestacija“ dao dilerskom događaju pod imenom „Misija zvana Astra“. Ovo je bio naziv lansiranja Astre za Opelove dilere, a lokacija je bila Sijera Nevada u Španiji. Prodavci su tu proveli dva dana kao „Astranauti“, prenoćivši u 250 futurističkih šatora usred pustinje.

Opel_Astra_Hatchback_Exterior_Design_768x432_as14_e02_095

Opel OnStar sistem personalne digitalne povezanosti i servisne asistencije je osvojio priznanje u kategoriji „Mobilnost budućnosti i delovi“. Žiri je apostrofirao važnost digitalizacije uručivši još jedno „Automotive Brand“ priznanje za mobilni konfigurator, uz pomoć kojeg kupci mogu da personalizuju Opel koji preferiraju gde god da se nalaze (osim ADAMa, koji ima gotovo beskrajan broj kombinacija personalizacije).

„Izbor automobilskog brenda“ (Automotive Brand Contest) je međunarodno takmičenje u dizajnu za automobilske marke. Ustanovljen kao osnivač 1953., Nemački dizajnerski savet odaje počast vanserijskim proizvodima i dizajnu u oblasti komunikacije, stavljajući akcenat na fundamentalnu važnost dizajna u automobilskoj industriji.