14/07/2024

Super Sports studija za Salon automobila u Ženevi: Opel Astra OPC EXTREME

Opel će predstaviti pravi supersportski automobil na 84. Sajmu automobila u Ženevi (6-16. mart). Ova studija sledi tradiciju Astra OPC X-treme koncepta prikazanog 2002. godine. I tada je, kao i sada, pravi sportski automobil pronašao put od staze za trke do puteva. Dok je crveni OPC X-treme model od pre 12 godina ostao jedini primerak te verzije, novi EXTREME sa tipičnim Opelovim bojama u domenu auto-trka će biti osnova za proizvodnju. Ovaj OPC EXTREME će biti najbrža Astra ikada, odana sloganu Opel Performance centra: „OPC. Čista strast“. 

Opel Astra OPC EXTREME je direktno izveden model iz Astra OPC Cup automobila za trke sa Nürburgring šampionata izdržljivosti (VLN) – i to je model i za javne puteve i za stazu! Visokokvalitetne komponente napravljene od ugljeničnih vlakana smanjuju težinu automobila u poređenju sa Astra OPC modelom sa 280 ks, koji je lansiran 2012. godine. Integrisana bezbednosna struktura, Racing sedišta i sigurnosni pojasevi sa šest tačaka kopčanja pokazuju da ovaj model dolazi opremljen za trkačku stazu.

??????????????????????????????????

OPC EXTREME sportski kupe nudi beskompromisnu trkačku tehnologiju za upotrebu na javnim putevima – uključujući i povremenu posetu Nürburgring Nordschleife stazi. Tu je rođena ideja o Astra OPC EXTREME modelu, u Opelovom Performance centru koji se nalazi odmah pored ove legendarne staze. Bilo da je u pitanju Corsa OPC, Astra OPC ili Insignia OPC – sve Opelove superzvezde moraju uspešno da prođu obimne test vožnje pod punim gasom, kao i naporan program izdržljivosti od 10.000 kilometara u najtežim uslovima na stazi Nordschleife.