14/06/2024

Ford Fiesta ponovo broj 1 u Evropi

Ford Fiesta je prošle godine po prodaji ponovo bila broj 1 u Evropi. Ford je prodao 293.663* Fieste u Evropi u 2013-toj, što ovaj model čini najprodavanijim malim automobilom u Evropi već drugu godinu zaredom.

????????????????????????????????

“Fiesta se obraća kako kupcu kojeg privlače kvaliteti u vožnji, tako i vozačima koji su više koncentrisani na efikasnost u potrošnji goriva koju nudi nagrađivani 1,0-litarski EcoBoost motor”, kaže Roelant de Waard, potpredsednik za marketing, prodaju i servis u Ford Evropa. “Od dinamične i praktične Fieste ST do ultra skromne nove Fieste ECOnetic, preko više od 11.400 varijanti – kupci malih automobila pronalaze Fiestu koja je dobra za njih.”

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Pet zanimljivih podataka o Fiesti

  • Na raspolaganju je više od 11.400 različitih verzija Fieste
  • Najpopularnije boje su Frozen White, Panther Black i Moondust Silver
  • Svaka Fiesta sadrži oko 1 km električnih vodova
  • Fiesta se prodaje u 62 države u svetu
  • Zbog velike tražnje, Fordova fabrika u Kelnu, u Nemačkoj, ovog meseca uvodi dodatne smene i povećava dnevnu proizvodnju za 110 Fiesti