Specijalni Jeep® kamp u čast 75. godišnjice brenda i  grupe vlasnika Jeep vozila (JOG)

Specijalni Jeep® kamp u čast 75. godišnjice brenda i grupe vlasnika Jeep vozila (JOG)

10/05/2016 Off By admin@mobilpublic

Treći Jeep® kamp, godišnje okupljanje članova grupe vlasnika vozila brenda Jeep (JOG) i entuzijasta iz cele Evrope, biće održan od 2. do 5. juna u Baseli, u srcu Ljeide u Španiji. Datumi su odabrani tako da se poklapaju sa proslavom rođendana brenda 5. juna, uz sećanje na prvi Willys MA model koji je sišao sa proizvodne trake 1941. godine.Jeep kamp, kao najveći događaj vezan za vozila jednog brenda sa pogonom na 4 točka, odaje počast vlasnicima najpoznatijeg 4×4 vozila na svetu. Ovo specijalno „jubilarno izdanje“ proslavlja kultni brend koji je uveo nove segmente i nove modele u industriju SUV vozila. Osnovan u avgustu 2014. godine, JOG je „jedan jedini“ zvanični klub poštovalaca, kojim centralno upravlja sam brend i koji je aktivan u 24 države širom regiona Evrope, Bliskog istoka i Afrike sa 64.000 članova.

Jeep camp Wrangler

Ove godine, oko 400 Jeep vozila i preko 2.500 Jeep entuzijasta učestvovaće u četiri dana 4×4 avanture, slobode i aktivnosti na otvorenom u Jeep Jamboree stilu. U Sjedinjenim Državama, izraz Jamboree označava okupljanja posvećena vožnji vozila sa pogonom na 4 točka, doživljavanju emotivne strane velike Jeep porodice, koja učesnicima nude priliku da uživaju u avanturističkom duhu i jedinstvenom 4×4 kapacitetu ovog legendarnog i kultnog brenda u prirodi.

Od 1953. godine, kada je organizovano prvo ovakvo okupljanje na legendarnoj Rubikon stazi u planinama Sijera Nevade, ovi događaji su bitan deo nasleđa brenda, koji stvaraju koncept društvenog povezivanja i pre nego što je prva društvena mreža zvanično izmišljena. Učesnici Jeep kampa će testirati mogućnosti svojih Jeep vozila da idu bilo gde i urade bilo šta u jedinstvenom i živopisnom okruženju, pritom deleći svoja iskustva sa ostalim entuzijastima.

Međutim, ove godine je bilo potrebno organizovati jedan poseban događaj. Stoga, po prvi put, dva najveličanstvenija konceptualna automobila ikad napravljena za Moab Easter Jeep Safari preći će Atlantik i pridružiti se Jeep kampu u Španiji. Ova herojska vozila su funkcionalni Jeep Comanche i visoko-performantni Jeep Trailcat, dva jedinstvena koncepta kreirana za 50. izdanje Easter Jeep Safarija, događaj posvećen 4×4 vozilima koji svake godine privlači hiljade ljubitelja terenaca u grad Moab (Juta). Kao znak poštovanja prema Jeep kamionetima iz prošlosti, stil konceptualnog vozila Comanche, zasnovanog na modelu Renegade, inspirisan je istorijskim vojnim i civilnim modelima brenda Jeep, dok je konceptualni automobil Jeep Trailcat visoko-performantni terenac sa 6,2-litarskim motorom HEMI® Hellcat V-8 sa pojačanim punjenjem i 707 ks.

150513_Jeep_harley_saint_tropez_01

Dok će posetioci Jeep kampa doći u sopstvenim vozilima, nova specijalna izdanja za 75. godišnjicu, kreirana za proslavu 75 godina istorije brenda, biće prikazana svim učesnicima po prvi put nakon njihove premijere na Sajmu automobila u Ženevi.

Posetioci će takođe imati priliku da se upoznaju sa celokupnom linijom vozila brenda Jeep i da ih isprobaju, uključujući: Grand Cherokee, najnagrađivanije SUV vozilo u istoriji, kultni model Wrangler, Renegade, kompaktno SUV vozilo koje ima najbolje terenske performanse u svom segmentu, kao i Cherokee, koji predstavlja jedinstvenu kombinaciju legendarnih mogućnosti pogona na 4 točka brenda Jeep i najmodernijeg dizajna.

Tokom četvorodnevnog Jeep kampa 2016. godine, biće prikazana i sva remek dela konceptualnih vozila brenda Jeep i „Moparizovana“ vozila. Pored toga, u cilju jačanja legendarnog nasleđa brenda Jeep, koje povezuje današnje modele sa onima iz prošlosti, na Jeep kampu će biti izloženo i nekoliko posebnih istorijskih vozila: nezaustavljivi Willys-Overland MB iz 1941. godine, Willys Wagon iz 1946. godine, prvo SUV vozilo u industriji, kao i Jeep Wagoneer iz 1963. godine, prvi „veliki premijum SUV model“.

All-new 2014 Jeep Cherokee Limited and Trailhawk models sport a

Učesnici će imati pristup svim aktivnostima u Jeep kampu, uključujući terensku vožnju u tri posebna područja u kojima se staze različitih nivoa težine i trajanja pružaju skoro 50 km od kampa, kao i obuku u Jeep Akademiji.

Pored terenske vožnje, Jeep kamp nudi širok spektar aktivnosti, poput vožnje kanua, odbojke na plaži, časova joge i flamenka. Konačno, u čast 75. godišnjice brenda, jedna svetski poznata zvezda će održati koncert iznenađenja na bini, na samom kraju proslave.