SHELL RIMULA ROAD TRUCK SHOW 2016.

SHELL RIMULA ROAD TRUCK SHOW 2016.

30/03/2016 Off By admin@mobilpublic

Orbico d.o.o.ovlašćeni distributer Shell maziva za Srbiju u saradnji sa MAN Importerom za Srbiju i Schwarzmüller predstavništvom za Srbiju po prvi put ove godine organizuje Shell Rimula Road Truck Show. Ovaj “karavan” Shell Rimula Road Truck Show, krenuvši od najsevernije tačke u Srbiji, obići će ukupno 8 gradova i to u periodu od 04.03. do 15.04.(04.03. Subotica, 16.03. Novi Sad, 18.03. Šabac 25.03. Beograd, 31.03. Kragujevac, 01.04. Čačak, 08.04. Novi Pazar i 15.04. Niš-Doljevac) sa završnicom na Shell Transport Open Days događaju na Navaku koji će se održati od 21.04. do 24.04.

IMG_9872

Shell Rimula Road Truck Show 2016. predstavlja kompoziciju kamiona sa prikolicom i scenografijom prilagođenom kako za edukativni program, koji se sastoji od informacija o svetski poznatim brendovima Shell, MAN i Schwarzmüller, GTL tehnologiji koju je kompanija Shell razvila nakon 40 godina istraživanja, najnovijim MAN kamionima sa Euro 6 motorima kao i kamionskim prikolicima Schwarzmüller i njihovima prednostima, tako i za specijalan zabavni i promotivni program kako bi svim posetiocima vreme provedeno na Shell Rimula Road Truck Show ostalo u što lepšem sećanju.

Ideja projekta je da se se u svakom gradu koji obiđemo okupe svi ljubitelji transportnih vozila, njihovih pratećih elemenata i naravno kvalitetnih maziva, u ovom slučaju govorimo naravno o MAN kamionima, Schwarzmüller prikolicama i Shell-ovim proizvodima namenjenim za teretni program Shell Rimula.

SHELL:

Širom sveta poznata školjka, koja je zaštitini znak kompanije Shell je danas ovde radi promocije svojih inovativnih tehnologija, zasnovanih na GTL (Gas to Liquid) tehnologiji. Shell je inače OSMU godinu zaredom  dobavljač maziva broj 1 u svetu. Shell je zastupljen u  70 zemanja sveta sa preko 90.000 zaposlenih, velikom stopom prihoda, ulaganja u svim poljima, posebno oblasti istraživanja i razvoja. GTL tehnologija je razvijana više od 40 godina, da bi danas bila neuporediva: GTL (GAS TO LIQUID) – ULJE DOBIJENO IZ PRIRODNOG GASA!

0023

SHELL RIMULA R6 LME 5W-30 JE MOTORNO ULJE ATESTIRANO ZA PRVO FABRIČKO PUNJENJE ZA SVE MAN EURO 6 KAMIONE PROIZVEDENE U NEMAČKOJ. Ovo je prvi put da proizvođač originalne opreme (MAN kamioni) zvanično odobri da jedna naftna kompanija bude ekskluzivni dobavljač ulja za prvo fabričko punjenje za ovu kategoriju vozila proizvedenih u Nemačkoj, a koja su proizvedena u skladu sa Euro 6, zakonom o smanjenju emisije izduvnih gasova. Ovo je potvrda visokog standarda i kvaliteta Shell Rimula R6 LME 5W-30.

Korišćenjem ovih ulja, dokazano je da se ostvaruje:

-niska emisije izduvnih gasova,

-ušteda goriva,

-ušteda pri održavanju.

MAN:

MAN Truck & Bus AG je najstariji proizvođač kamiona.

Od kada je 1897. Godine Rudolf Dizel patentirao dizel motor sa unutrašnjim sagorevanjem u MAN fabrici, MAN neprestano fascinira najnaprednijim tehničkim rešenjima u komercijalnim vozilima.

0604

Nije lako nabrojati sve MAN inovacije: kolevka Dizel motora, prvi kamion 1915. godine, prvi niskopodni autobus 1924. godine, prvi proizvođač kamiona sa pogonom na sve točkove, jedini proizvođač komercijalnih vozila koji je čak 7 puta biran za najbolji kamion godine… Danas sa proizvodne trake u fabrici u Minhenu godišnje izađe preko 88.000 kamiona…

U skladu sa bogatim nasleđem i stalnom težnjom  za razvojem u cilju da učinimo transport efikasnijim i profitabilnijim,  danas vam sa ponosom predstavljamo kamion specijalno napravljen za ovu manifestaciju : MAN TGX 18.440 4×2 BLS koji poseduje Efficient Line 2, paket druge generacije za smanjenje potrošnje goriva, efikasniju i profitabilniju eksploataciju. Tegljač poseduje unapređen common rail motor D26 od 12419 ccm , sa Top Torque funkcijom dodavanja obrtnog momenta u zadnja dva stepena prenosa koji omogućava da konkretan motor od 440 KS u 11.i 12. stepenu prenosa poseduje performanse tj. obrtni moment poput motora od 480 KS.

Menjač je automatizovani ZF TipMatic 2 sa Efficient Roll funkcijom izbacivanja u neutral kada vozilo postigne konstantnu brzinu.

Vozilo poseduje bezbednosne sisteme ABS,ASR,ESP, kao i sistem za naglo kočenje u slučaju opasnosti EBA2 i sistem za praćenje belih linija na putu Lane Guard System IV.

MAN TGX poseduje prednje LED dnevno svetlo, kao i zadnju LED svetlosnu grupu. Unutrašnjost vozila krasi moderan carbon look dizajn.

0552

SCHWARZMUELLER:

Schwarzmuller proizvodnja postoji već 140 godina. Razvoj I inovativnost kompanije postigli su da danas ona proizvodi inteligentna rešenja u smislu kapaciteta tovarnog prostora, a manjeg operativnog vremena. Schwarzmüller dodaje vrednost korisnicima upotrebom  njihovih vozila.

Schwarzmüller Grupacija je jedan od najvećih kompletnih proizvođača komercijalnim vozilima u Evropi.

Proizvodi više od 8.000 komercijalnih vozila svake godine u svojim proizvodnim pogonima.

Schwarzmüller-ova trenutna proizvodna ofanziva ima za cilj plasiranje nove generacije ULTRA LAKIH poluprikolica – između ostalih vozila – na tržište. Kroz smanjenje dodatne težine, povećava se kapacitet korisne nosivosti a smanjuje se potrošnja goriva i emisija CO2.  Sistem za brzo otvaranje i podizanje cerade štedi vreme tokom utovara i istovara.