Prepoznatljiv izgled, novi motori i dinamičniji nastup unapređenog Kia cee’da

Prepoznatljiv izgled, novi motori i dinamičniji nastup unapređenog Kia cee’da

20/11/2015 Off By admin@mobilpublic

Kia Motors Europe sprovela je značajna unapređenja svog popularnog modela Kia cee’d, koji je bio temelj neprekidnog uspeha kompanije poslednjih godina u Evropi. Sa još dinamičnijim performansama i prepoznatljivim Kia stilom, unapređeni cee’d kupcima nudi automobil napravljen da zadovolji zahtevne standarde evropskih kupaca po pitanju kvaliteta i dizajna automobila.

3D_43K1357

Kijini evropski dizajneri iz enterijera i eksterijera trenutnog cee’d-a razvili su uzbudljiv izgled novog cee’d-a, dok je Kijino inženjersko odeljenje proširilo ponudu motora i menjača. Poboljšanja uključuju Kijin potpuno novi trocilindrični 1,0-litarski T-GDI motor, kao i niz novih unapređenja bezbednosti, komfora i praktičnosti. Promene se odnose na sve verzije modela cee’d, koji uključuje 5-vratni cee’d model, cee’d Sportswagon i 3-vratni pro_cee’d.

Izmene se odnose i na niz vizuelnih i dinamičkih poboljšanja sportskih cee’d GT i pro_cee’d GT modela. Iako su ovi GT modeli već sada na glasu kao jedni od automobila sa najboljim izgledom u zgusnutom C-segmentu, navedene promene dodatno će podstaći oduševljenje kupaca ovog emotivnog segmenta automobilskog tržišta.

Unapređeni modeli dolaze sa novom linijom ‘GT Line’, nudeći kupcima sportskiji izgled i dinamiku GT modela, kao i klasičnu svestranost konvencionalnih modela porodice cee’d. GT Line specifikacija dostupna je na sva tri tipa cee’da: 5-vratnom cee’du, cee’du Sportswagon i pro_cee’du s troja vrata.

Unapređeni Kia cee’d model stiže baš u periodu kada je Kia ostvarila prekretnicu u istoriji ovog modela. Nakon što je 2006. započeta proizvodnja u prvoj Kijinoj fabrici u Evropi, u maju 2015. proizveden je milioniti Kia cee’d. Upravo ovaj model odigrao je značajnu ulogu u Kijinom neprekidnom rastu i uspehu od njegovog uvođenja pre devet godina.

Milioniti  cee’d koji je sišao sa evropske proizvodne linije bio je Kia cee’d GT hatchback model sa pet vrata, perla bele boje. Ovaj automobil sa 204 konjske snage i njegov 1.6-litarski T-GDI (turbo-benzinski motor sa direktnim ubrizgavanjem) proizvedeni su u Slovačkoj za holandskog kupca.

5D_43K1197 

 Spoljni styling: moderniji izgled

Unapređeni Kia cee’d od svog prethodnika nasledio je markatan i prepoznatljiv stil, s nizom vizuelnih novina koje modernizuju izgled automobila.

Spreda je cee’d i dalje zadržao svoj prepoznatljiv izgled koji se dokazao kao popularan kod evropskih kupaca. Svoju prepoznatljivost zadržao je rešetkom u obliku “tigrovog nosa”,  elegantno spuštenim svetlima i integrisanim svetlima za maglu. Promene cee’d-ovog “lica” uključuju branik koji je sada širi i sa nešto oštrijim linijama, ima hromirano oivičenje oko svetala za maglu i novi ovalni oblik rešetke koji dodatno naglašava oblik i dizajn prednjeg dela automobila.

Slična promena učinjena je i na zadnjem delu cee’da pomoću preoblikovanih branika i sportskijeg izgleda reflektora, koji daju veći volumen i  jačinu samom izgledu automobila. Zadnja LED svetla daju finalan prefinjeni pečat zadnjem delu automobila. Novi 16-inčni i 17-inčni aluminijumski naplaci modernog dizajna od sad su dostupni kod svih izvedbi cee’da.

5D_GT_43K4843

Suptilne promene unutrašnjosti –  manja buka i vibracije

Cee’d-ova kabina doživela je brojne gotovo neprimetne vizuelne promene i poboljšanja koja se tiču kvalitetnijih materijala i jednostavne elegancije unutrašnjeg dizajna. Osnovni oblik kabine ostaje nepromenjen, ali brojna suptilna unapređenja donose moderniji izgled i osećaj. Novi opcioni paketi boja cee’da čine još privlačnijim.

Nesimetrična, ka vozaču okrenuta centralna konzola dobila je hromirane okvire oko dvocilindrične instrument table, vozačevog okruženja, otvora za vazduh te oko gornjeg ruba instrument table. Kako bi centralna konzola dobila pravi premium izgled sada su tu kvalitetniji materijali i sjajnu crna boja otporna na ogrebotine. Ostali hromirani dodaci  u kabini raspoređeni su oko ručice menjača, ručica vrata kao i oko indikatora spoljne temperature.

Unapređeni Kia cee’d dobio je i novi, braon paket unutrašnjosti, koji donosi elegantne smeđe obloge sedišta i vrata.

Kabina novog modela dobila je bolju zvučnu izolaciju, između ostalog tapacirung i ventilacioni sistem dobili su dodatne materijale koji upijaju zvuk, dok je udvostručena upotreba antivibracione pene armaturne table. Dizel verzije dobile su dodatnu zvučnu izolaciju bloka motora, filtera ulja i filtera tvrdih čestica.

SW_43K1499

Unapređena gama Euro 6 motora – od sada i 1.0 T-GDI

Unapređeni cee’d nudi najveći izbor motora do sada, od kojih baš svi ispunjavaju najnoviji emisioni standard Euro 6.

Najveća novost sasvim sigurno je novi 1.0-litarski ‘T-GDI’ motor (turbo benzinac sa direktnim ubrizgavanjem goriva). Trocilindrični downsized motor, napravljen je kako bi smanjio potrošnju goriva i emisiju, a istovremeno pružao odlične performanse i trenutni odziv na vozačev input.

Kijin novi turbo motor, koji je razvijen u njihovom centru za istraživanja i razvoj u korejskom Namyangu, donosi sistem direktnog ubrizgavanja goriva pod visokim pritiskom, naprednu tehnologiju hlađenja motora i integrisani izduvni sistem sa bitno umanjenim emisijama štetnih gasova. Trenutni odziv motora i visoko iskorišćenje sagorevanja bile su glavne karakteristike razvoja motora, čime se ostvaruje Kijina održiva strategija downsizing-a motora.

To je ujedno i primer Kijinog downsized motora u Evropi, a nudiće se u dve verzije – snage 100 KS sa obrtnim momentom od 172 Nm, dok jača verzija 1.0 T-GDI motora uz isti obrtni moment proizvodi 120 KS. Najveći obrtni moment je na raspolaganju u rasponu od 1.500 do 4.000 o/min, što ga čini neverovatno prilagodljivim u svim uslovima vožnje. Obe varijante mogu se pohvaliti svojim niskim emisijama CO2 (od 109 do 120 g/km u kombinovanom ciklusu, u zavisnosti od varijante) i skromnoj potrošnji goriva (4,7-5,2 l/100 km).

3D_43K2134

Dizel cee’d po očekivanjima će i dalje biti vrlo popularan među evropskim kupcima. To je dobro poznati 1.6 CRDi motor koji je doživio brojna poboljšanja, između ostalog sistem ubrizgavanja goriva pod visokim pritiskom i uljnu pumpu sa umanjenim trenjem. Tu je i „slabija“ verzija sa 110 konjskih snaga koja će se nuditi kako kod standardnog cee’da tako i kod GT Line izvedbi. Emisije CO2 snižene su na 102 g/km, ili čak samo 94 g/km ukoliko je vozilo opremljeno start/stop sistemom (Kia koristi komercijalnu oznaku ISG – Idle Stop/Go).

Najsnažnija verzija 1,6-litarskog CRDi motora sada proizvodi 136 KS (kod prethodnog modela 128 KS), a povećan je i obrtni moment (285 Nm u odnosu na 265 Nm kod prethodnika). Najveći obrtni moment na raspolaganju je već od 1.500 o/min (prethodno 1.900 o/min), i odnosi se na ručni menjač, što omogućava ubrzanja u svim uslovima vožnje bez ikakvog napora.

Kia cee’d i dalje će nuditi 1.6 GDI benzinski motor snage 135 KS, kao i osnovni 1,4-litarski MPI benzinski motor snage 100 KS, kao i popularni 1.4 CRDi dizel motor (90 KS), a svi ti motori zadovoljavaju najnoviji emisijski standard Euro 6.

5D_43K1212

Potpuno novi 7-stepeni menjač s dvostrukim kvačilom

Nadograđeni cee’d od sada dolazi s Kijinom najnovijom tehnologijom. Ovaj popularni model u novoj varijanti nudi i Kijin novi 7-stepeni menjač s dvostrukim kvačilom (DCT), koji je dostupan isključivo na modelima opremljenim 1,6-litarskim CRDi dizel motorom u njegovoj snažnijoj verziji (136 KS). Novi DCT bolji je od svog prethodnika – 6-stepenog automatskog menjača koga je zamenio.

Poput novog 1,0-litarskog T-GDI agregata, Kijin novi DCT takođe je plod Kijinog znanja i u ručnom načinu prenosa može se pohvaliti niskom potrošnjom goriva uz sportskiji osećaj vožnje, a udobnom i glatkom vožnjom kada je u automatskom načinu rada.

DCT u odnosu na klasični automatski menjač vozačima omogućava brže menjanje brzina, uz nižu potrošnju goriva. Cee’d pokretan 1.6 CRDi motorom i novim DCT menjačem u vazduh ispušta samo 109 g/km ugljen-dioksida, u odnosu na 145 g/km koje je ispuštao prethodnik sa 6-stepenim automatskim menjačem (-25%).

Veći dio cee’d-ove game i dalje će imati u ponudi serijski 6-stepeni ručni menjač, a uz 1,6-litarski GDI motor takođe je dostupan i 6-stepeni menjač sa dvostrukim kvačilom.

5D_GT_43K1458

Poboljšana udobnost i upravljanje, niži buka i vibracije

Inžinjeri su napravili niz modifikacija oslanjanja i šasije u novom poboljšanom cee’du, kako bi poboljšali udobnost prilikom vožnje i upravljanja automobilom, ali i povećali cee’d-ovu dinamičnost.

Najveće poboljšanje na sistemu upravljanja na novom cee’du je novi sistem vektorskog upravljanja zakretnim momentom vozila u krivini, koji smanjuje podupravljanje kontrolisanim kočenjem prednjeg unutrašnjeg točka. Električni servo upravljač na novom cee’du je predvidljiviji i sa linearnijim odzivom, dok su promene u geometriji prednjeg trapa poboljšale povrat i stabilnost upravljača u centralnom položaju. Što se tiče oslanjanja, novorazvijeni ležajevi zadnjih amortizera i dodatak zglobova na zadnjem stabilizatoru doprinose značajnom smanjenju vibracija oslanjanja i poboljšanju komfora vožnje po neravnim površinama. Karakteristike buke i vibracija oslanjanju na novom cee’du su dodatno poboljšane i primenom šupljih stabilizatora koji su zamenili stabilizatore punog profila sa prethodnog modela.

5D_GT_43K1538

Nove sigurnosne i praktične karakteristike uključuju Kijine usluge povezivanja

Kijini razvojni timovi razvili su niz novih komfornih, praktičnih i bezbednosnih karakteristika kako bi unapredili cee’dov moderni, high-tech dizajn.

Sigurnost je prioritet za Kiju, a popularni cee’d sada je moguće poručiti i sa opcionim sistemom kontrole ograničenja brzine (SLIF), koji koristi kameru za identifikaciju znakova ograničenja brzine i prikazuje ih pored brzinomera i na displeju navigacionog uređaja. Sistem detekcije mrtvog ugla (BSD) i signalizacija prilikom uključivanja u saobraćaj unazad (RCTA) takođe su dostupni kao opcija. Uz pomoć senzora za praćenje saobraćaja koji se nalaze sa strane i na zadnjem delu vozila, cee’d za Vas kontroliše mrtav ugao i daje vozaču vizuelna i zvučna upozorenja.

Vozači uz pomoć unapređenog pametnog sistema parkiranja (SPAS) mogu uživati u jednostavnijem parkiranju unapređenog cee’da. SPAS koristi bočno montirane ultrazvučne senzore, prednje i zadnje senzore za parkiranje, kao i sistem električnog servoupravljača, kako bi identifikovao odgovarajuće parking mesto i automatski usmerio automobil u taj prostor. Sistem sada može usmeriti automobil i kod pravougaonog parkiranja, kao dodatak paralelnog parkiranja. Mogućnost paralelnog izlaza omogućuje cee’du da se sam izvuče iz najužih parkirnih mesta.

Nadograđeni cee’d takođe ima i Kijin najnoviji audiovizuelni navigacioni sistem (AVN) sa kojim je između ostalog dobio i moderniji izgled 7,0-inčnog centralnog displeja. AVN sistem takođe podržava i digitalni radio (DAB), koji je dostupan na nekim evropskim tržištima.

Novi dodatak unapređenom cee’du je novi navigacioni sistem sa KIA uslugama povezivanja. Ovaj paket nudi širok raspon najmodernijih, vozački orijentisanih informacija. Pokreće ga tehnologija proizvođača TomTom, a nove karakteristike povezivanja uključuju informacije o saobraćaju uživo, upozorenja o blizini kamera za merenje brzine, lokalno pretraživanje i vremensku prognozu. Pružajući korisne informacije u realnom vremenu, Kijine usluge povezivanja poboljšaće sigurnost, udobnost i užitak u svakom putovanju. U Evropi, sistem će biti dostupan cee’d-ovim kupcima besplatno i to čak sedam godina od kupovine automobila. Kijine usluge povezivanja uvešće se u skladu sa lansiranjem GT Line u Evropi, krajem ove godine.

5D_43K4631

Brojna unapređenja u snažnim GT modelima

Sportski modeli cee’d GT i pro_cee’d GT unapređeni su brojnim pogonskim i dinamičkim izmenama. Ove izmene osiguravaju da GT modeli ostanu među najprivlačnijim automobilima C-segmenta vozila.

Kod spoljnog izgleda, GT modeli zadržali su vizuelnu agresivnost koja ih odvaja od standardnih modela cee’d, taj izgled uključuje i stilizovana dnevna svetla u obliku ‘ledenih kockica’ i sportskiju karoseriju. cee’d GT sada je dostupan i sa 18-inčnim naplatcima.

Po pitanju interijera, cee’d GT i pro_cee’d GT modeli sada dolaze sa novim dizajnom volana ravnog dna (u obliku oborenog slova D), sa suptilnim GT logom i konkavnim centralnim dizajnom. Nekada crni start-stop taster zamenjen je aluminijumskim start-stop tasterom, a hromirane umetke dobile su i tipke za otvaranje i zatvaranje prozora. Ova poboljšanja kombinovana sa standardnim RECARO sedištima od antilopa, čine ovaj automobil još istaknutijim od drugih modela ovog ranga.

Novi elektronski generator zvuka, namenjen isključivo GT modelima, aktivira se kada vozači pritisnu dugme “GT Mode” na upravljaču. Tim tasterom, 1,6-litarski T-GDI motor u kabinu donosi snažniji zvuk, čime se dodaje novi element vožnje te vozače dovodi bliže najvišem nivou izvedbe njegovog automobila. Kada je “GT Mode” isključen, zvuk koji generator stvara je mirno i umereno brujanje motora. 1,6-litarski T-GDI motor cee’d GT i pro_cee’d GT modela dobija novi sistem turbo punjača. Sa povećanjem pritiska vazduha, koje služi kako bi se poboljšao donji obrtni moment i odziv samog motora, ubrzanje od 0-100 km/h poboljšano je za 0,1 sekundu na 7,6 sekundi. Vozači će takođe uživati i u boljem ubrzanju, takođe zahvaljujući novom turbopunjaču. 1.6-litarski T-GDI proizvodi 204 KS i 265 Nm obrtnog momenta, te nešto niže emisije CO2 (170 g/km).

SW_43K1499

Uz dodatak obrtnog momenta i poboljšanja na području buke i vibracija koja su postignuti kod standardnih automobila, Kijini inžinjeri dodatno su unapredili i dinamiku cee’d GT modela. Nove opcione prednje disk kočnice, povećane su sa 300 mm na 320 mm, što rezultuje višim toplotnim kapacitetom i poboljšanom otpornošću na trošenje kočnica. Zaustavni put od 100-0 km/h unapređenog cee’da GT tako je sada smanjen sa 36,4 m na 35,0 m.

Unapređeni Kia cee’d već u prodaji

Novi Kia cee’d već je dostupan u našoj zemlji te će se standardno nuditi uz Kijinu jedinstvenu 7-godišnju garanciju (do 150.000 km, prve tri godine bez ograničenja pređenih kilometara).

 Dizajnirani i osmišljeni u Evropi te lansirani u decembru 2006. godine, modeli porodice cee’d izrađeni su u Kijinom proizvodnom pogonu u slovačkoj Žilini i ostali su jedni od najprodavanijih modela Kia marke, sa više od 75.000 prodatih primeraka u Evropi u 2014. godini.