23/06/2024

Predstavljen novi “legasi” na Salonu u Čikagu

Fudži teška industrija, proizvođač automobila marke Subaru, predstavila je na Salonu automobila u Čikagu novi “legasi” za 2014. godinu. Ove godine, model slavi 25. godina, dok je “legasi” predstavljen u Čikagu šesta generacija ovog modela. Tokom četvrt veka, Subaru je dosledno fokusiran na razvoj specifične vrste vozila koje obogaćuju život svojih vlasnika.

U cilju da dalje učvrsti poverenje svojih potrošača, novi “legasi” je kreiran upravo sa funkcionalnim vrednostima, po kojima su vozila sa potpisom Subaru poznata širom sveta. Kvalitet vožnje, očuvanje životne sredine, bezbednosne performance sa radarskim sitemom “EyeSight” su samo neke od karakteristika novog modela Subaru “legasi”. Dizajn i kvalitet novog modela, na prvi pogled pružaju poverenje, kao i inspiraciju za vozače, da u ovom modelu, koji je pravi sportski kupe, uživaju u uzbudljivoj vožnji. Od svog prvog modela, “legasi” je nastavio da vozačima daje mogućnost izuzetne upravljivosti uz sve elemente sportskog uzbuđenja pri vožnji.

New Legacy_1

Što se tiče eksterijera, na prvi pogled se vidi da je reč o “mišićavom”, sportski preciznom sedanu. Prostran i udoban prostor kabine po kojoj su I prethodni modeli “legasija” poznati ni ovde nije izostao. Osećaj sigurnosti I jake baze sa pognom na sve točkove uz integirane šestougaone rešetke uz koje savršeno pristaju iskošeni farovi, predstavlju novo lice Subarua. Dinamične linije na telu automobila dodatno ističu elegantnost sportskog sedana. Zadnja kombinacija svetala uz LED lampe kreiraju optimalnu distribuciju svetla i poboljšanu noćnu vidljivost.

New Legacy_2

Stvarajući enterijer nove generacije, Subaru nudi idealan prostor vozačima, kao i saputnicima uz napredan tehnološki sistem koji prati rad automobila, ali i pruža vrhunsku zabavu u kabini. Uz veći prostor, navigacioni sistem i multimedijalni centar koji prati širok i ravan ekran, putnici u dugim vožnjama mogu da konzumiraju različite vrste medija.  Udobnija sa više prostora i sa sigurnošću svetske klase, novi „legasijev“ stub je pomeren napred, kako bi se postigao otvoreniji osećaj i veća vidljivost napred.

New Legacy_3

Šasija, upravljanje i vešanje kočnica su potpuno prerađeni i pružaju balans izmešu stabilnost upravljanja i kvaliteta vožnje. Upravljački sistem zapošljava malu, laganu kontrolnu jedinicu ugrađenu u servo elektro, što doprinosi prirodnom osećaju pri upravljanju. Volan je dizajniran korišćenjem vrlo čvrstih materijala, a postiže vrlo brz odziv upravljača. Aerodinamički dizajn, kao i predvidiv, mek osećaj kočenja igraju ulogu u potrošnji goriva, koja je na ovom modelu veoma istaknuta.

New Legacy_4

Za sada, prema američkim specifikacijama u ponudi je 2,5 litarski bokser motor, horizontalo postavljen  sa četiri cilindra, uz efikasnije sagorevanje u nižim opsezima obrtaja motora. Tu je i 3,6 litarski sa šest cilindara uz veoma ekonomičniju potrošnju goriva, koja uz mikro kontroler omogućava merenje izduvanih gasova i unapređenu zaštitu životne sredine.

New Legacy_5

Oslanjajući se na jaku bazu okvira tela, performanse bezbednosti su dodatno unapređene. Uz „EyeSight“ sistem,  zadnje i bočne funkcije vidljivosti, kao i dodatne sisteme bezbednosti: Blind Spot Detection (BSD), Lane Change Assist (LCA), Rear Cross Traffic Alert (RCTA), Steering Responsive Fog (SRF), bezbednosne performanse su podignute na najviši nivo. Posebnu zaštitu pružaju i vazdušni jastuci, koju su ugrađeni i bočno od putnika.