23/06/2024

Novi Jeep Cherokee na Salonu automobila u Ženevi

Jeep Cherokee je SUV vozilo srednje veličine iz asortimana Jeep brenda. Četvrti u generaciji, Cherokee je evoluirao u potpuno novo vozilo koje se isporučuje kupcima uz novo tumačenje stava ovog legendarnog američkog brenda “Go anywhere, do anything“. Novi Jeep Cherokee sa efikasnim turbo dizel Multijet II motorom od 2.0l  u kombinaciji sa novim automatskim menjačem sa devet brzina će debitovati ove godine na 84. Međunarodnom Sajmu Automobila u Ženevi.

Novi Jeep Cherokee se podigao za jednu stepenicu u svom segmentu sa svojim sjajnim i atletskim dizajnom, boljom dinamikom i kontrolom vožnje na putu, legendarnim 4×4 sistemom, vrhunskim ručno rađenim enterijerom, inovativnom tehnologijom, naprednim nivoima efikasnosti, zabave, komfora, sigurnosti i bezbednosti od ‘pet zvezdica’  koliko mu je nedavno dodeljeno kao oznaka ‘najboljeg u klasi’ od strane Euro NCAP programa procene bezbednosti u kategoriji malih Off-road vozila sa 4×4 sistemom.

The all-new 2014 Jeep Cherokee Limited is the first mid-size SUV

Projektovan da bi briljirao na svakom mogućem terenu, novi Jeep Cherokee odiše spojem stilske inovacije i porodične tradicije, sa legendarnim 4×4 sistemom i tehnologijom: karakteristikama koje su u potpunosti prenete na novi Limited model i njegov alter ego, specijalistu za ‘off-road’ vožnju Trailhawk.

Jeep Cherokee nove generacije je sada dostupan u varijanti sa pogonom na dva točka kao i u  varijanti sa pogonom na četiri točka, nudeći mogućnost izbora tri nova i sofisticirana Jeep sistema sa pogonom na četiri točka u cilju obezbeđenja off-road karakteristika vožnje za primer  u svim vremenskim uslovima. Novi Jeep Cherokee je takođe prvo srednje SUV vozilo koje poseduje funkciju isključivanja pogona zadnje osovine (rear-axle drive disconnect) što ima za ishod manji gubitak energije kada 4×4 sistem nije potreban i bolju iskorišćenost goriva. Funkcijom rear-axle disconnect se bez ikakve smetnje vrši prebacivanje pogona sa dva na četiri točka i obratno, čime se omogućava stalna kontrola obrtnog momenta bez potrebe da vozač da ikakvu komandu.

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Novi Jeep Cherokee će biti dostupan kod svih Jeep ovlašćenih dilera početkom drugog kvartala 2014.godine u Longitude, Limited i Trailhawk paketima opreme. Ponuda motora obuhvata i efikasni Multijet II turbo dizel motor od 2.0 litra kapaciteta 170 KS. Ovaj motor je uparen sa novim 9-brzinskim automatskim menjačem, koji se po prvi put koristio za segmet srednjih SUV vozila. Verzija motora od 2.0 litra i 140 KS će takođe biti dostupna u kombinaciji sa 6-brzinskim manuelnim menjačem. Evropska verzija takođe uključuje i benzinski V-6 Pentastar motor od 3.2 litra u paru sa novim 9-brzinskim menjačem. U Rusiji i Srednjem Istoku je paket opreme Sport dostupan u novom Cherokee asortimanu, a novi automatski menjač se nudi u kombinaciji sa Tigershark MultiAir I-4 motorom od 2.4 litra.

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Novi Jeep Cherokee može da se pohvali najnaprednijim revolucionarnim dizajnom, svetskim umećem i ekskluzivnim tehnološkim sadržajima. Sjajne i atletske linije eksterijera projektuju Jeep dizajn u budućnost i otkrivaju efikasnost i aerodinamiku ne ugrožavajući stilsko nasleđe ovog brenda.

Dizajneri su bili inspirisani da kreiraju vozilo koje ostaje odano brendu dok se istovremeno premešta u sledeću eru svojim oblikom koji je podjednako efikasan kao i samo vozilo i koje ponosno stari, ne gubeći svoj Jeep DNK. Fluidne, sjajne linije eksterijera naglašavaju efikasni gornji deo karoserije vozila Cherokee koji se uspešno probija kroz vetar. Izdržljiv, zaštitni donji deo karoserije otkriva legendarnu podobnost koja je karakteristika svakog Jeep vozila. Novi Jeep Cherokee ima jak stav, agresivnu proporciju između točkova i karoserije i svojom dominantnom pojavom se ističe na putu. Nailazni i silazni uglovi doprinose 4×4 performansama najboljim u klasi.