Pola veka Fiata 124 Spider

Pola veka Fiata 124 Spider

29/10/2016 Off By admin@mobilpublic

Odbrojavanje je počelo: ostalo je još samo nedelju dana do jubileja. Kažu da život počinje u pedesetoj… i ja bih se sa tim složio. Zapravo, čini se da uopšte nije bilo tako davno kada  sam prvi put upalio svoje farove i startovao motor. Bilo je mnogo sveta oko mene tog dana u Valentinovom parku u Torinu; svi su se skupili zbog Međunarodnog salona automobila koji se održavao u Palazzo delle Esposizioni.

fiat-124_1966-hr

3.novembar 1966. godine: To je bio dana mog predstavljanja pod imenom “Fiat 124 Sport Spider”. Imao sam stila, skladne proporcije, kao i lice koje je predstavljalo sve najbolje iz tog vremena. Sa svojom utegnutom karoserijom i aerodinamičnim dizajnom, bio sam pravi izbor za brzu vožnju autoputem; ali bio sam praktičan i za gradsku vožnju. Detalji na mojim ručicama, farovima i zadnjim svetlima, da ne spominjem sedišta i farbu, prosto su odisali elegancijom.

A dok sam odrastao, malo po malo, razvijao sam sopstveni, potpuno italijanski karakter. Te šezdesete i sedamdesete su bile neverovatne godine! Ipak, Vi svakako imate pametnija posla nego da slušate moju životnu priču, ali, imam iznenađenje za Vas; i garantujem da se nećete razočarati. Za sada ćao, ali čujemo se ponovo uskoro.