16/06/2024

Opel Meriva: Veliko unapređenje šampiona ergonomičnosti i fleksibilnosti

Nova Meriva – unapređena, efikasnija, atraktivnija i funkcionalnija nego ikad pre – doživela je svetsku premijeru na Sajmu automobila u Briselu. Pored jedinstvene fleksibilnosti, Opelov mali monokeb se sada izdvaja obnovljenim, jednostavnijim dizajnom sa nizom najnovijih tehnologija koje dodatno unapređuju njegovu udobnost i efikasnost.Predstavljena je kompletna linija motora sa Euro 6 sertifikatom, uključujući i novu generaciju modela 1.6 CDTI, koja je najtiša i najefikasnija u klasi; jedna od verzija ovog modela imaće potrošnju od svega 3,8 litara na 100 kilometara. Pored toga, po prvi put u benzinskoj ili dizel izvedbi monokeb vozila, emisije štetnih gasova biće ispod 100g – tačnije, svega 99g CO2 /km. Novi prenosni mehanizmi omogućavaju finije i preciznije upravljanje menjačem, dok nova generacija Opel IntelliLink info-zabavnog sistema, unpređene brzine i funkcionalnosti, savršeno integriše funkcionalnost pametnog telefona u kokpit vozila.

005_MERIVA_2014

Kada je lansirana na tržište 2003. godine, prva generacija modela Opel Meriva stvorila je segment malih monokeb vozila, postavila standard fleksibilnosti i učinila ga dostupnim širokom broju kupaca. Druga generacija 2010. godine podigla je standard na spektakularan način, sa inovativnim funkcijama, koje ne samo da dodatno unapređuju fleksibilnost, već i ergonomičnost – a neke od tih funkcija su vrata sa zadnjim otvaranjem FlexDoors, koja  u značajnoj meri olakšavaju ulazak i izlazak, veoma raznovrstan sistem sedenja u zadnjem redu sedišta FlexSpace, prednja sedišta izvrsne ergonomičnosti, mnoga pametna rešenja za odlaganje, i Opelovu jedinstvenu funkciju FlexFix, potpuno integrisan  sistem za prevoz bicikala na zadnjoj strani vozila. Ove pionirske funkcije čine aktuelni model Merive šampionom ergonomičnosti, kako su zaključili nezavisni stručnjaci za zdravlje i zajedno sa podignutim položajem sedenja, predstavljaju ključ uspeha ovog modela.

006_MERIVA_2014

Takođe, Meriva na impresivan način, postavlja standarde kada su u pitanju bezbednost, kvalitet i zadovoljstvo kupaca. Nova Meriva zadržava maksimalan Euro NCAP rejting kao i njena prethodna verzija. Dodatno, novi TÜV izveštaj za 2014. godinu, koji je objavljen u decembru 2013. nakon pregleda gotovo 8 miliona polovnih automobila svih vrsta i brendova, pokazao je da je Opel Meriva autmobil sa najnižom stopom kvarova. Zahvaljujući tome, ona je dobila zlatni TÜV sertifikat. Nisu samo TÜV profesionalci i stručnjaci ti koji hvale Merivu, već to čine i njeni korisnici: u okviru indeksa studije zadovoljstva vlasnika vozila (VOSS), istraživanja zadovoljstva od strane Instituta za istraživanje tržišta J.D. Power, Meriva je takođe potukla kompletnu konkurenciju i osvojila prvo mesto, sa zapanjujućim učinkom od 80,6 odsto. Ovo je posebno važno, obzirom da Institut za istraživanje tržišta J.D. Power and Associates meri zadovoljstvo vlasnika automobila koji su vozili model u trajanju od dve godine u proseku i imaju odgovarajuće praktično iskustvo posedovanja vozila.