Audi predstavio koncept novog modela u Detroitu

Audi se pohvalio sa konceptom novog modela na Salonu automobila u Detroitu. U pitanju je model Allroad Shooting Brake, koji svojim dizajnom najavljuje sledeću generaciju TT modela. Audi ostaje veran svom prepoznatljivom dizajnu eksterijera vozila, a u ovom modelu nudi kombinaciju crossover i kupea.

Radi se o veoma kompaktnom automobilu, sa međuosovinskim rastojanjem od 2,51 metara I dužinom od 4,2. Težine je 1600 kilograma, a karoserija je izrađena od od aluminijuma i plastike ojačane sa ugljeničnim vlaknima. Lagani metali su korišćeni i za izradu za oslanjanje.

audi-allroad-shooting-brake-concept-live-photos-2014-detroit-auto-show_100452743_l

Allroad Shootin Brake poseduje hibridni pogonski sklop, a pokreće ga kombinacija 2,0 litarskog, 4 cilindričnog, TFSI benzinskog motora sa snagom od 215 kw, odnosno 292 KS I obrtnog momenta od 380 Nm, koji postižu dva elektična motora, od kojih je jedan integrisan u menjač e-S-Tronic i prenosi snagu na prednje točkove, a drugi se nalazi na zadnjoj osovini. Ova kombinacija rezultira ubrzanjem do stotke za 4.6 sekundi uz maksimalnu brzinu elektronski ograničenu na 250km/h.

audi-allroad-shooting-brake-concept-live-photos-2014-detroit-auto-show_100452747_l

Prosečna potrošnja,  iznosi 1,9 l/100 km, ukupna autonomija oko 820 km, a 8,8 kWh baterije mu pružaju i 50 km isključio električne vožnje. Vozač može izabrati ekonomični hibridni i sportski režim vožnje. U hibridnom modu, elektromotor služi kao generator za punjenje baterija.

audi-allroad-shooting-brake-concept-live-photos-2014-detroit-auto-show_100452755_l

Enterije može da primi četiri putnika i dizajniran je sportski, o čemu svedoči izgled trokrakog volana i aluminijumske nožne komande. Prednja sedišta imaju integrisane naslone za glavu, a sve je presvučeno kombinacijom kože i materijala. Na središnjoj konzoli je komanda MMI sistema i ručica e-S-Tronic menjača. Na bokovima karoserije ispred zadnjih blatobrana, nalazi se logo e-tron, što znači da ovaj Audi pokreću elektromotori.