23/06/2024

Opelova komercijalna vozila su na putu uspeha. Prošle godine, Vivaro, Movano i Combo su zabeležili najviše prodajne brojke širom Evrope, kao i najveći tržišni udeo u segmentu lakih komercijalnih vozila, još od 2008. Prvih šest meseci 2016. je uspeh bio još veći – prodaja ova tri modela u prvom polugodištu je porasla za 8,4 odsto na 58.226 jedinica. Temelji ovog pozitivnog trenda mogu biti pronađeni u činjenici da Opel ima u ponudi raznovrsne varijante lakih komercijalnih vozila, koja mogu da ispune gotovo svaku želju kupca.

vivaro-sport_1

Opel će čitavu paletu svoje sveobuhvatne ponude predstaviti na „IAA Komercijalna vozila“ u Hanoveru, od 22. do 29. septembra. CorsaVan, Combo, Vivaro i Movano će se naći na Opelovom štandu (D22) u hali 12, uz brojna druga vozila specijalne namene i različite konverzije.

Da bi se osiguralo da ovaj portfolio zadovoljava čak i još više individualnih potreba, Opel je dodao poželjnog novajliju: Opel Vivaro Sport kombinuje dinamičan dizajn sa uobičajenom praktičnošću  jednog lakog komercijalnog vozila, uz brojne suptilne detalje. Vivaro Sport je univerzalac sportske elegancije. Ova nova varijanta, koja će biti dostupna u formi kombija, vana i „doublecaba“, uz dve dužine karoserije, debitovaće zajedno sa brojnim drugim Opelovim modelima na „IAA Komercijalna vozila“ u Hanoveru, od 22. do 29. septembra.

„Opel Vivaro Sport je hit u LCV segmentu za naše kupce koji neguju aktivan životni stil“, rekao je Štefen Rašig (Steffen Raschig), direktor Opel/Vauxhall komercijalnih vozila. „Ova ekskluzivna varijanta još jednom demonstrira da komercijalna vozila nisu više isključivo radna vozila sa izdašnim tovarnim prostorom. Ona sada nude eleganciju i komfor na nivou putničkih automobila – uključujući obimnu standardnu opremu i atletski dizajn.“

Novi Vivaro Sport pruža dizajn i detalje opreme koji se obično ne očekuju u vozilu ove klase kao standardne. Srebrne ili crne dekorativne trake su u skladu sa odabranim finišem. One ukrašavaju bok vozila uz haubu motora i krov, darujući ovom Vivaru dinamičnu pojavu. Alu točkovi od 17 cola, opciono su takođe dostupni u crnoj boji, što dodatno naglašava sportski aspekt. Prednje farove krase LED dnevna svetla koja štede energiju, a svetla za maglu se podrazumevaju.

vivaro-sport

Bočni prozori su tonirani, kao i onaj pozadi, što štiti putnike od sunca i radoznalih očiju u Combi varijanti. Pored toga, standardni klima uređaj osigurava prijatnu temperaturu unutar kabine. Opcioni kožni umeci i patosnice od velura sa kontrastnim belim šavovima dodatno oplemenjuju ambijent. Putnici u Vivaro Sportu mogu da uživaju u sjajnoj zabavi uz moderni Navi 50 IntelliLink info-zabavni sistem. Bluetooth audio „striming“ je takođe moguć, kao i automatsko prepoznavanje muzike sa audio uređaja sa USB priključkom ili glasovnom kontrolom putem Siri aplikacije, za kompatibilne Apple uređaje. Kupci će uskoro moći da kao opciju biraju i novi Navi 80 IntelliLink sistem, koji će premijeru imati upravo na „IAA u Hanoveru“. Iz minuta u minut, dostupne su informacije u vezi sa saobraćajem u realnom vremenu pokazujući eventualnu zagušenost sa preciznošću u okviru 100 metara, tako da sistem može da sugeriše alternativne dostupne rute, zahvaljujući besplatnoj internet konekciji (do 2021.). Ovo poslovnim korisnicima omogućava da uštede dragoceno vreme i finansije. Adaptivni tempomat sa limiterom brzine garantuje opuštenu vožnju, a zadnja asistencija za parkiranje, bazirana na ultrasoničnim senzorima, štiti od udaranja vozila u eventualnu izbočinu ili prepreku prilikom parkiranja.

Vivaro Sport takođe demonstrira svoje talente kada je prtljažni prostor u pitanju. Opcioni „Sport“ kargo komplet pruža prtljažnom prostoru sem praktičnosti i zaštite u vidu tamno sivih bočnih panela, i visoki stil u vidu plavog ambijentalnog osvetljenja.

Moćni i efikasni BiTurbo motor sa 92 kW/125 ks ili 107 kW/145 ks osigurava odgovarajuću voznu dinamiku (potrošnja goriva u gradu 8,0-6,4 l/100 km, na otvorenom putu 6,0-5,3 l/100 km, kombinovano 6,7-5,7 l/100 km; emisija CO2 kombinovano 174-149 g/km). Sa ultramodernom tehnologijom ispod haube, sveobuhvatnom opremom i suptilnim dizajnerskim detaljima, Opel Vivaro Sport predstavlja alternativu za one koji žele da iskombinuju izdašan prostor koji nude laka komercijalna vozila sa komforom i sportskom pojavom putničkih automobila.