23/05/2024

Alfa Romeo na Međunarodnom sajmu automobila u Parizu 2016. godine

Alfa Romeo se vraća na Sajam automobila u Parizu sa prestižnom postavkom , dostojnom premijum brenda koji simbolizuje italijansku izvrsnost. U središtu pažnje nalazi se  Giulia, najautentičniji izraz duha brenda Alfa Romeo, koji uspešno kombinuje sve elemente koji su ga načinili jednim od najpoželjnijih automobilskih brendova: upečatljiv italijanski dizajn, visoko-performantni motori, savršena raspodela težine, jedinstvena tehnička rešenja i vrhunski odnos težine i snage.

160920_alfa-romeo_parigi_01

Posetioci svetske premijere na Međunarodnom sajmu automobila u Parizu imaće priliku da se upoznaju sa modelom Giulia Veloce,  sa ekskluzivnim verzijama motora, stilom i sadržajima. Giulia Veloce stiže sa dve nove verzije motora: 2-litarski turbo benzinac sa 280 KS i 2,2- litarski dizel sa 210 KS, oba sa 8-stepenim automatskim prenosom i  jedinstvenim pogonom na sve točkove Q4. Verzija s 2.2 litarskim dizel motorom će biti otvorena za narudžbine već nakon prvog dana sajma, 29. septembra.

Model Alfa Romeo Giulia biće prikazan u Parizu u pet različitih izvedbi: dva nova otelotvorenja modela Veloce, dve verzije Super i  očaravajuća Quadrifoglio. Osim ovih izvedvi, posetioci će imati priliku da vide i novi model Giulietta Veloce, kao i novi model Mito Veloce, oba sa naglašenim porodičnim osećajem, kao i verzije Coupé i Spider, modela Alfa Romeo 4C, savremene legende brenda. Svi ovi automobili su jedinstveni po svom dizajnu i tehnologiji i kreirani su da pruže uzbuđenje i na putu i na trkačkoj stazi. Preko jednog veka, Alfa Romeo automobili posvećeni su onima koji očekuju da njihova vozila nadilaze koncept “korisnog prevoznog sredstva”, te da, umesto toga, postanu “izvor dubokog uzbuđenja”.

Alfa Romeo Giulia Veloce

“Veloce” je slavno ime koje priziva tradiciju brenda Alfa Romeo, ustanovljenu 1956. godine, modelom Giulietta, koje od tada označava jedinstvene, sportske i originalne verzije. Danas,  imeVeloce proslavlja i model Giulia, radi zadovoljenja potreba kupaca koji žude za sadržajima ispunjenim ličnošću. Novi model će biti postepeno uvođen na sva tržišta regiona Evrope, Bliskog istoka i Afrike, sa cenama koje će se razlikovati od tržišta do tržišta.

Na sajmu u Parizu će biti prikazane dve nove varijante modela Giulia Veloce, obe sa 8-stepenim automatskim prenosom i pogonom na četiri točka: prvi model će biti u do sada neprikazanoj Blue Misano boji i opremljen novim 2.0-litarskim turbo benzinskim motorom sa 280 KS, dok je druga Giulia Veloce, sa privlačnom Silverstone sivom karoserijom opremljena novim 2.2-litarskim motorom sa 210 KS.

Giulietta i Mito

Pažnju na štandu će privući i Giulietta i Mito, dva restilizovana modela, koji zajedno sa modelom Giulia pružaju primetan porodični osećaj.  U prednjem delu automobila nalazi se nova rešetka hladnjaka, kao i legendarni trodelni “nos”, koji je svakako jedan od najprepoznatljivijih simbola u svetu automobilizma.   Stil slova u nazivima „Giulietta“ i „Mito“ takođe podseća na model „Giulia“, a oba automobila nose redizajnirani logo brenda Alfa Romeo.

4C Coupé i 4C Spider

U centru pažnje naći će se i zanosni Alfa Romeo 4C, u verzijama Coupé i Spider, legenda ovog brenda koja predstavlja trkačku dušu upisanu u DNK brenda Alfa Romeo: optimalne performanse i  izvanredna konstrukcija dizajnirani za vrhunsko zadovoljstvo i stil koji oduzima dah.

Štand

Alfa Romeo se na Međunarodni sajam automobila u Parizu vraća sa prestižnim izložbenim prostorom jedinstvenih konstrukcionih svojstava i sa sofisticiranim svetlosnim efektima koji naglašavaju glavne karakteristike novih proizvoda. Štand se, stoga, odlikuje upečatljivim izgledom, zahvaljujući 900 LED elemenata od kojih se sastoji unutrašnji LED zid i kvalitetu vertikalnih površina koje predstavljaju suštinu DNK brenda Alfa Romeo; kao i dizajnu sportske teksture na podu, tako da svi ovi elementi naglašavaju legendarne performanse Alfa automobila.