Novi Fiat 124 Spider

Novi Fiat 124 Spider

21/11/2015 Off By admin@mobilpublic

Novi Fiat 124 Spider oživljava proslavljeno ime modela, prenoseći klasični italijanski stil i performanse na novu generaciju. Odajući počast originalnom modelu 124 Spider skoro 50 godina nakon njegovog predstavljanja, Fiat 124 Spider pruža vrhunsko iskustvo italijanskog roudstera i uzbudljivu vožnju, tehnologiju i bezbednost u kombinaciji sa italijanskim dizajnom.

124Spider_Anniversario

U području Evrope, Bliskog istoka i Afrike, Fiat 124 Spider je dostupan uz dokazani 1,4-litarski MultiAir Turbo motor sa četiri cilindra, što je prva primena ovog motora u vozilu sa pogonom na zadnjoj osovini. Motor proizvodi 140 konjskih snaga i 240 Nm obrtnog momenta, a dolazi uz šestostepeni manuelni sistem prenosa.

Vešanje modela 124 Spider koristi konstrukciju sa duplom viljuškom napred, i multilink konstrukciju nazad, i posebno je podešeno za veću stabilnost pri kočenju i skretanju. Upravljanje je lako i ima dobar odziv, zahvaljujući servo sistemu (dvostruki zupčanik).

124Spider40208EA_M_ant

Kombinacija posebno podešenog upravljanja i vešanja, lake konstrukcije, balansirane raspodele težine i motora sa turbo punjačem pruža dinamično iskustvo vožnje. Poboljšanje NVH (buka, vibracije, grubost) karakteristika, uključujući akustičko vetrobransko staklo i akustičku izolaciju, takođe doprinosi tišoj i ugodnijoj vožnji.

A za vožnju u otvorenom vozilu, platneni krov na modelu Fiat 124 Spider omogućava lako rukovanje i zahteva minimalan utrošak snage.