Nova Škoda Superb predstavljena u Srbiji

Nova Škoda Superb predstavljena u Srbiji

30/06/2015 Off By admin@mobilpublic

Superb je reč latinskog porekla i označava nešto što je istovremeno i lepo i vrhunsko i veličanstveno. Nimalo slučajno, češki proizvođač automobila iskoristio je ovaj pojam za ime modela čija je proizvodnja pokrenuta još pre 85 godina. Od 1930. godine do danas kompanija ŠKODA isporučila je više od 700 hiljada Superb modela prve i druge generacije.superb-gallery-02

Na nedavnoj premijeri nove ŠKODA Superb, direktor kompanije, dr Vinfird Valand rekao je da ovaj model označava početak nove ere za kompaniju. Istakao je kako novi Superb pokazuje težnje koje ŠKODA ima u automobilskom segmentu srednje klase.

U smislu kreativnosti i tehnologije, ističe da je dostigla novi nivo performansi.  Ovaj novi Superb ima više prostora, veći komfor, bolju bezbednost, razvijenije povezivanje, eko svest i bolju dinamiku vožnje.

Protekle nedelje u Beogradu je kompanija Auto Čačak, zvanični uvoznik i distributer za vozila Škoda u Srbiji, mnogobrojnim zvanicama, aktuelnim i potencijalnim kupcima, poslovnim partnerima, predstavnicima medija i prijateljima kompanije zvanično predstavila novi model Superb i označila početak njegove prodaje u našoj zemlji.2013-Skoda-Superb-facelift-5

Glavni dizajner kompanije ŠKODA, Jozef Kaban, novi Superb je opisuje kao samouveren automobil koji je impresivan na putu. Ako bismo mi morali da opišemo dizajn koristeći tri pojma, to bi bili: elegancija, snaga i dinamičnost.

Dizajn zadnjeg kraja, sa naglašenim horizontalnim linijama, stvara utisak snage i elegancije. Dvodelna, široka i uska zadnja svetla sa LED tehnologijom su standard, a kristalni elementi pružaju zadnjim farovima dodatni sjaj. Od noviteta tu je i upečatljiva zadnja ivica na poklopcu prtljažnika.

ŠKODA Superb je najpametnija ŠKODA ikada! Pedantni analitičari izbrojali su čak 29 ‘Simply clever’ rešenja koja čine život lakšim, i vozaču i za putnicima, a novi motori novoj Škodi Superb donose vrhunsku efikasnost i smanjenje potrošnje goriva i do 30%.superb-gallery-01

Što se tiče bezbednosnih rešenja u novom Superbu treba istaći elektronsku kontrolu stabilnosti, uključujući Multi-Collision Brake u standardu, a dodatna standardna oprema za zemlje EU uključuje i Front Assist sa Emergency Brake-om, elektronsku kontrolu pritiska u gumama, sedam vazdušnih jastuka, pet automatskih sigurnosnih pojaseva vezanih u tri tačke, sa sedištima kojima je povećana sigurnost zaštite glava putnika u vozilu. Zadnji bočni vazdušni jastuci su u opciji. Takođe u  standardu su: XDS + i funkcija elektronske blokade diferencijala.