13/07/2024

Nova Opel Astra – Sjajna „wellness“ oaza

Uđite i osećajte se kao kod kuće: dok atletski dizajn spoljašnjosti nove Astre odiše sportskom notom i lakoćom, enterijer nove generacije bestselera iz C segmenta predstavlja toplu i prijatnu, personalnu „wellness“ oazu. Opel se svojski potrudio da kreira sveobuhvatan, individualan „wellness“ ambijent za vozača i putnike – uključujući i luksuznu opciju kada je reč o opremljenosti: Opelov „AirWellness“ aroma sistem.

Astra wellness

„Naš jedinstveni aroma sistem se savršeno uklapa u Astrin kvantni skok. On ispunjava automobil predivnim mirisom. Na primer, „Balancing Green Tea“ je veoma opuštajuć i zajedno sa opcijama poput masažera u sedištu, kreira potpuno nov vozački osećaj“, kaže Opelova šefica marketinga, Tina Miler (Tina Müller). „Za one koji preferiraju muževniji miris, tu je „Energizing Dark Wood“.“

 Napravite pauzu u toku dnevne rutine: Nova Astra to čini lakim

„Napravite pauzu tokom stresne svakodnevice na par minuta. U današnje vreme, za mnoge vozače su njihovi automobili jedno od retkih mesta gde mogu za trenutak da se posvete sami sebi. Svaki detalj treba da se uklopi u celinu“, kaže Tina Miler, rezimirajući ideju u vezi sa razvojem aroma sistema.

Mnogo elemenata doprinosi „wellness“ iskustvu, uključujući premijum „wellness“ sedišta, koja se mogu podešavati u 18 smerova u cilju pronalaženja idealne individualne pozicije i superiornog komfora za leđa. Opelova dodatno razvijena AGR (Kampanja za zdravija leđa) sertifikovana ergonomska sedišta sada po prvi put nude kombinaciju funkcija masaže, memorije, ventilacije i grejanja. Takođe, novi „Apple CarPlay“ i „Android Auto“ sistemi kompatibilni sa „IntelliLink“ tehnologijom, pružaju individualnu zabavu i sjajan zvuk. Ipak, jedan važan aspekt  je i dalje nedostajao po ljudima koji učestvuju u razvoju Opela, aspekt koji bi kompletirao ugođaj za sva čula. Na taj način se taktilnom, vizuelnom i auditivnom doživljaju pridružio i mirisni, tako da sada prijatan miris doprinosi vrhunskom ugođaju u automobilu.

Astra sedista

„AirWellness“ aroma sistem, razvijen ekskluzivno za Astru je bio solucija. Opelovi marketinški stručnjaci, inženjeri i francuska parfemska kompanija „Azur Fragrances“, zajedno su radili na projektu više od godinu dana. Bezbroj mirisnih uzoraka je selekcionisano, testirano i iznova poboljšavano dok konačno dva mirisa nisu odabrana za aroma sistem nove Astre: „Balancing Green Tea“ sa opuštajućim efektom i osvežavajući „Energizing Dark Wood“. Prednost za kupce Astre: oni ne moraju da se odluče samo za jedan miris, već brzo i lako mogu da zamene pripremljene mirisne uloške u zavisnosti od svog raspoloženja.

S obzirom na činjenicu da su parfimerije zadužene za kreiranje mirisa, Opelovi inženjeri su razvili odgovarajući sistem. Aroma sistem može lako biti postavljen na centralnu konzolu sa „PowerFlex“ adapterom i napunjen mirisnim ulošcima. On se greje putem električne energije od pet volti, a zatim ispušta miris u kabinu.