Najveća mreža stanica sa benzinom od 100 oktana

Najveća mreža stanica sa benzinom od 100 oktana

22/09/2015 Off By admin@mobilpublic

U okviru ponude vrhunskih OMV MaxxMotion goriva u Srbiji je dostupan i benzin izuzetnih svojstava MaxxMotion 100, koji po svom oktanskom broju (100) predstavlja novinu na tržištu Srbije. OMV je uvođenjem ovog goriva vrhunskih performansi u aprilu 2013. potvrdio svoju vodeću poziciju na polju kvaliteta i inovacija. OMV MaxxMotion 100 je dostupan potrošačima na 57 OMV benzinskih stanica.

omv3

Renomirani nemački proizvođač automobila Audi i Miloš Pavlović poznati vozač i evropski i svetski šampion u kategoriji Lamborgini Super Trofeo za 2014. godinu preporučuju MaxxMotion kao goriva maksimalnih performansi.  

Specijalni sastav i upotreba vrhunskih aditiva u OMV MaxxMotion gorivima dovodi do maksimalnih performansi motora. OMV MaxxMotion 100 nudi čak i više. Sastav i visoki oktanski broj obezbeđuju bolju efikasnost tokom sagorevanja, posebno kod motora sa direktnim turbo ubrizgavanjem. Inovativna formula održava motor čistim i čak pomaže u uklanjanju naslaga na usisnim ventilima, što ima za posledicu duži životni vek motora ali i smanjenu potrošnju goriva. Ova OMV goriva takođe obezbeđuju odličnu zaštitu od korozije sistema goriva na motoru.  Upotrebom najsavremenijih aditiva sa MaxxMotion gorivima održava motor čistim i na taj način pozitivno utiče na smanjenu emisiju izduvnih gasova u životnu sredinu.

Maxx-Motion

Poštujući Pravilnik o tehničkim i drugim zahtevima za tečna goriva naftnog porekla, gorivo OMV MaxxMotion 100 (gorivo od 100 oktana) na OMV benzinskim stanicama u Srbiji je obeleženo kao „MaxxMotion Super 100 Evro BMB 98”. Ovim Pravilnikom, benzin od 98 oktana predviđen je kao bezolovni motorni benzin sa najvećom oktanskom vrednošću, te upravo zbog toga, OMV MaxxMotion 100 mora biti obeležen na pištoljima za punjenje i oznakom Evro BMB 98.

*Sve prednosti zavise od vozila, ponašanja tokom vožnje i tehničkog stanja motora a odnose se na poređenje sa gorivima bez aditiva, koja su u skladu sa minimalnim lokalnim zahtevima prema standardu EN 228.