Mercedes-Benz obuka za vozače kamiona

Mercedes-Benz obuka za vozače kamiona

22/09/2015 Off By admin@mobilpublic

Star Import, Generalni distributer Mercedes-Benz-a u Srbiji organizovao je petodnevnu obuku za vozače teretnih vozila od 15. do 19. septembra u Mercedes-Benz Centru komercijalnih vozila u Krnješevcima. Obuka je održana u skladu sa svim internacionalnim Mercedes-Benz standardima u saradnji sa Driver Training odeljenjem Mercedes-Benz fabrike u Vertu (Wörth), u okviru “Eastern European Tour” obuke.

SONY DSC

Praktični deo obuke je izveden na 2 tegljača Mercedes-Benz Actros 1845 LS i 1842 LS sa poluprikolicama ukupne bruto mase oko 40t, posebno pripremljenim za održavanje obuke. Pored dodatnih sedišta u kabinama, vozila su opremljena i uređajima za precizno merenje potrošnje goriva.

Zadatak obuke je bio da se vozači upoznaju sa ekonomičnim stilom vožnje i tehničkim karakteristikama vozila. Prikazani ekonomični stil vožnje omogućava velike uštede goriva i smanjenje troškova održavanja vozila, uz povećanje efikasnosti transporta, što dokazuju i ostvareni rezultati.

SONY DSC

SONY DSC

Prva “Eastern European Tour” obuka je organizovana 2008. godine, a zbog velikog interesovanja održava se redovno svake godine. Prošle godine na obukama u Estoniji, Litvaniji, Letoniji, Slovačkoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj i Srbiji učestvovalo je oko 400 vozača i 100 menadžera transporta. U obuci u Krnješevcima prisustvovalo je preko 50 vozača i 15 menadžera transporta iz 15 vodećih srpskih transportnih preduzeća.

Star Import redovno organizuje obuke za sve kupce teretnih vozila, koje služe da se vozači upoznaju sa rukovanjem vozilom, kao i ekonomičnim stilom vožnje.