Mercedes-Benz Euro VI Roadshow – Nova generacija efikasnosti

Kompanija Star Import će 8. i 9. maja organizovati Mercedes-Benz Euro VI Roadshow pod nazivom „Nova generacija efikasnosti“ gde će prezentovati moćne i veoma efikasne Euro VI motore. Ovom prilikom biće prikazana kompletna gama Mercedes-Benz teretnih, dostavnih i kombi vozila. Nakon Estonije, Letonije, Litvanije, Češke, Slovačke, Mađarske i Hrvatske, karavan vozila zaustaviće se na parkingu Tomy Truck Stop restorana u Šimanovcima. Svi prisutni će imati priliku da upoznaju vozila koja su apsolutni lideri u dugolinijskom, građevinskom i distributivnom transportu.650x460

Na specijalno opremljenim Actros vozilima, u prijatnoj atmosferi, biće održane interaktivne prezentacije tokom kojih će zainteresovani posetioci biti u prilici da dobiju više informacija o:

– performansama i karakteristikama novih Mercedes-Benz komercijalnih vozila

– treninzima ekonomične vožnje i drugim mogućnostima za smanjenje potrošnje goriva

– FleetBoard uslugama

– novoj dimenziji komfora i voznih karakteristika7

Posetioci će biti u prilici da se na jednom mestu upoznaju sa teretnim vozilima Actros, Arocs, Antos i Atego. Biće predstavljena i dostavna i kombi vozila Sprinter, Vito, Viano i Citan.

Uz pratnju instruktora iz Nemačke prisutnima će biti omogućeno testiranje više modela Mercedes-Benz kamiona:

– Actros 1842 LS 4X2 StreamSpace

– Actros 1845 LS 4X2 BigSpace

– Arocs 4151 K 8X4/4 ClassicSpace

– Arocs 2645 K 6X4 ClassicSpace3

Po prvi put u Srbiji kupci će moci da testiraju Mercedes-Benz Actros kamione koji su  opremljeni PPC (Predictive Powertrain Control) sistemom i FleetBoard sistemom. PPC sistem omogućava dodatno unapređenje ekonomičnosti i lakoće rukovanja Mercedes-Benz teretnih vozila. Ovaj tempomat poznaje topografiju terena po kome se vozilo kreće, čime su izbegnute poteškoće i povećanje potrošnje goriva koji se javljaju kada vozite sa standardnim tempomatom na terenu koji obiluje uzbrdicama i nizbrdicama. Veliki doprinos efikasnosti eksploatacije Actrosa takodje pruža i korišćenje FleetBoard telematskog sistema koji smanjuje troškove eksploatacije vozila. Ovaj sistem obezbeđuje da upravljanje voznim parkom bude efikasno i transparentno po pitanju troškova, uz povećanu efikasnost.303

Uz najnovije modele Mercedes-Benz komercijalnih vozila, prisutnima će biti predstavljene mnogobrojne Mercedes-Benz postprodajne usluge.

Nakon Srbije, Mercedes-Benz karavan seli se u Rumuniju i Bugarsku.