Kia Motors na salonu automobila u Pekingu predstavila novu limuzinu K4

Kia Motors je na upravo otvorenom salonu automobila u Pekingu predstavila novu limuzinu K4.Srednje velika limuzina K4, razvijena isključivo za kinesko tržište, predstavlja jednostavan i prepoznatljiv spoljni izgled – nizak nos,  klinasti profil i veliki prtljažnik – kao i izvanrednu prostranost u kabini, koja je opremljena brojnim visokotehnološkim pomagalima za vrhunski komfor i maksimalnu bezbednost.Kia K4 Concept for China market (1)

4,72 metra dugo vozilo obećava uzbudljivu vožnju sportskih performansi, koje pruža Kijin 1,6-litarski turbo benzinski GDI motor s direktnim ubrizgavanjem goriva (to je ujedno njegova kineska premijera) u kombinaciji sa 7-stepenim DCT menjačem s dvostrukim kvačilom, koji osigurava lagano, brzo i glatko menjanje brzina.

Izvanredna prostranost modela K4 je rezultat brižljivog rada dizajnera i za srednje veliku limuzinu neuobičajeno dugog međuosovinskog rastojanja (2.700 mm). Pored prostranosti, koja je najveća u toj klasi, novajlija se može pohvaliti i dodatnom opremom kao što je dugme za paljenje motora, sportski merači Supervision i Kijin UVO infotainment sistem.Kia K4 Concept for China market (2)

Što se tiče bezbednosne opreme K4 je serijski opremljen sa šest vazdušnih jastuka, programom stabilnosti ESP i »rikverc« kamerom. Model će po ocenama Kijinih inženjera zbog svoje bezbednosne strukture i aktivnih i pasivnih bezbednosnih sistema osvojiti maksimalnih 5 zvezdica po kineskoj varijanti NCAP testiranja C-NCAP.

Proizvodnja i prodaja K4 u Kini je predviđena u drugoj polovini ove godine. Prema očekivanjima će nova Kijina limuzina u najvećoj meri privući porodično orijentisane stranke u 30-im i 40-im godinama.