23/05/2024

Mazda na BG Car Show 2018 u Beogradu

Na predstojećem BG Car Show u Beogradu, koji vrata posetiocima otvara 22. marta, Mazda će izložiti celokupnu paletu svojih automobila u svim varijantama karoserije. Aktuelna i još uvek veoma sveža ponuda Mazdinih modela temelji se na višestruko nagrađivanom i veoma prepoznatljivom Kodo dizajnu (‘Kodo – duša pokreta’), kao i na jedinstvenoj i hvaljenoj Skyactiv tehnologiji.

Skup naprednih i nekonvencionalnih Skyactiv tehničkih rešenja čini modele japanskog proizvođača jednima od najlakših, najdinamičnijih, a istovremeno i najštedljivijih u svojim kategorijama, bez obzira da li je reč o benzinskim ili dizelskim verzijama. S veoma bogatim sadržajem serijskih paketa opreme i vidnim poboljšanjem kvalitete enterijera, Mazda je sa ovom generacijom napravila veliki iskorak u smeru tzv. premiuma, ostavši pritom umerena po pitanju cene.

Posetioci beogradskog sajma moći će videti gradsku Mazdu2, atraktivni mali crossover CX-3, obe verzije Mazde3 – sedan i Sport – Mazdu6 u limuzinskoj i karavanskoj izvedbi, kao i trenutno najsvežiji model u ponudi, SUV CX-5 sada već druge generacije. Biće izložene i dva roudstera MX- 5 u verziji s mekim i rasklopivim tvrdim krovom (RF), a većinu Mazdinih modela zainteresovani kupci moći će da isprobaju. Najveći broj modela na štandu biće u prepoznatljivoj Soul crvenoj boji, koja je postala svojevrsni Mazdin zaštitni znak, dok će preostali biti u takođe veoma
atraktivnoj Machine sivoj boji, koja, baš kao i crvena, ima izraženi kontrast između osvetljenih i osenčenih površina, pa naglašava konture vozila.

Tradicionalno, Mazda je za vreme trajanja sajma za kupce svih modela pripremila specijalne pogodnosti, koje značajno dodaju vrednost vozilu ili ga čine mnogo dosupnijim nego inače – dodatan razlog svima da posete Mazdin štand u hali 4.