Kolekcija Mazdinih noviteta na sajmu automobila u Beogradu

Kolekcija Mazdinih noviteta na sajmu automobila u Beogradu

22/03/2015 Off By admin@mobilpublic

Na sajmu automobila u Beogradu, koji svoja vrata za posetioce otvara u petak 20. marta, Mazda nastupa sa temeljno podmlađenom kolekcijom modela. Na štandu uređenom po uzoru na velike svetske izložbe, japanski proizvođač će izložiti sledeće modele:ef96ec75f642b25eeb731bbaac081aa2x

  • Mazda2 G90 Revolution
  • Mazda2 G115 Revolution Top
  • Mazda3 G120 Attraction
  • Mazda3 Sport G120 Revolution
  • Mazda6 CD175 AT Revolution Top
  • Mazda6 Wagon CD175 AWD AT Revolution Top
  • Mazda CX-5 G165 Attraction
  • Mazda CX-5 CD175 AWD AT Revolution Top

Svi navedeni automobili će biti prikazani u dve posebno atraktivne boje, Soul crvenoj, koja je postala svojevrsni zaštitni znak Mazdinih modela nove generacije, i Crystal beloj sa perla efektom, takođe vrlo popularnoj poslednjih godina. Najveća novost na štandu je, naravno, potpuno nova Mazda2, ali tu su i temeljno osvežene Mazda6 i CX-5.

Mazda2 je najmanji Mazdin model, iz u Srbiji najprodavanijeg B-segmenta, koji je u svojoj četvrtoj generaciji evoluirao u jednog od najatraktivnijih pripadnika svoje klase. Krase je Mazdin prepoznatljiv KODO dizajn, a opremljena je i celokupnom paletom SKYACTIV tehnologija, koje joj omogućavaju izvrsne performanse i vozne karakteristike uz izrazito nisku potrošnju goriva. 2015-mazda-mazda2-2Povrh svega, Mazda2 nudi neke od jedinstvenih detalja opreme u svojoj klasi, poput head-up displeja, potpuno LED prednjih svetala, povezivanja pametnog telefona sa vozilom preko sistema MZD Connect, kao i široki dijapazon sistema za povećanje aktivne bezbednosti pod zajedničkim nazivom i-ACTIVSENSE. Zahvaljujući povećanim dimenzijama Mazda2 sada je prostranija i ima jednu od najboljih ergonomija u svojoj klasi, a pritom težinom manjom od 1.000 kg i dalje spada u najlakše modele u segmentu.

Druge dve velike Mazdine novosti su temeljno osveženi modeli Mazda6 i CX-5. Spolja su osim diskretnih – ali vidljivih – kozmetičkih promena najprimetnija nova prednja svetla u LED tehnologiji od srednjih paketa opreme naviše.mazda-cx-5-2 Značajniji zahvati napravljeni su u enterijeru; korišćeni su kvalitetniji materijali, ugrađen je moderniji infotainment sistem MZD Connect sa 7“ displejem, mehanička parking kočnica zamenjena je električnom, a više je pregrada i pretinaca za sitnice. Takođe, poboljšana je udobnost oba modela, delom zahvaljujući dorađenom vešanju, a delom zahvaljujući boljoj zvučnoj izolaciji i poboljšanim sedištima.

Interesantno je spomenuti činjenicu da je najstariji Mazdin automobil izložen na štandu još veoma sveža i atraktivna Mazda3, ovde u obe izbedbe, Sport (5 vrata) i Sedan.

Povodom nastupa na sajmu Mazda je pripremila i vrlo atraktivne ponude finansiranja za svoje najprodavanije modele – Mazdu3, Mazdu6 i CX-5 prema sledećim uslovima:

  • Mazda3 uz kamatu 0% za iznos finasiranja do 7.500€ na 36 meseci
  • Mazda6 i CX-5 takođe uz kamatu 0% za iznos finasiranja do 13.500€ na 36 meseci960x424_mazda2-2015-city-car

Alternativno, kupci umesto finansiranja za gore navedene modele mogu da izaberu poklon u vidu kasko osiguranja na 2 godine

Na konferenciji za medije održanoj uoči sajma Mazda je novinarima predstavila i ODA projekt, kojim je Vlada Japana donirala javnom sektoru Srbije 117 Mazdi3 sa čistim dizelskim motorom te najavila donaciju SOS Dečijem selu Srbije u Kraljevu. Donacijom od 360.000 dinara Mazda će pokriti troškove grejanja 14 domaćinstava u selu.