16/06/2024

Kia Stinger, fastback sportska limuzina visokih performansi, verno sledi dizajn i inženjersku konstrukciju koncepta Kia GT iz 2011. godine, a radi se o najsnažnijem serijskom vozilu u istoriji ovog brenda. Stinger utelovljava duh istorijskih grand tourera – snažnih, elegantnih automobila, koji sa stilom prevoze vlasnike, pri visokim brzinama. U svakoj fazi razvoja inženjeri su se pobrinuli da je Stinger dizajniran i napravljen da bude pravi gran turismo. Novi model donosi izgled za kojim se okreću glave, dovoljno prostora za pet osoba i njihov prtljag, te stabilnu, bezbrižnu vožnju, izvanrednu upravljivost i pogon na zadnje točkove.

Od koncepta do serijske proizvodnje Kijin koncept GT je dobio ime ‘Stinger’ po uzoru na koncept GT4 Stinger, premijerno predstavljen na Salonu u Detroitu 2014. godine. Dok je automobil pravi GT ime Stinger podseća na brzinu i uzbuđenje – dve ključne karakteristike, koje možemo naći u ovom serijskom modelu.

 Stinger će biti raspoloživ sa tri motora: ulaznica u Stingerov svet je dvolitarski turbo benzinski motor, a najsnažniji je 3,3-litarski twin-turbo V6, dok je onim štedljivijim kupcima namenjen 2,2-litarski turbodizel, koji će se prodavati samo u Evropi i Južnoj Koreji.

Stinger je rezultat Kijinog višegodišnjeg rada na području dizajna i razvoja. Šest godina nakon što je najstariji korejski proizvođač automobila samouvereno razotkrio koncept GT, Stinger je već krajem 2017. stigao na puteve širom Evrope.

Put od koncepta do serijskog vozila nije jednostavan. Kijin dizajnerski centar u Frankfurtu – ujedno i mesto rođenja koncepta GT iz 2011. – najzaslužniji je za nastanak Stingera. Kao što je bio slučaj proteklih 11 godina i kod nastanka ovog modela glavnu reč imao je Peter Šrajer, vođa dizajna i predsednik korporacije Kia Motors, uz svoju desnu ruku, Gregorija Gijma, koji je vođa dizajna u Kia Motors Europe.

Gijom kaže, “Kia Stinger je pravi gran turismo, namenjen dugim vožnjama u kojima se uživa. Kod njega se ne radi o sirovoj snazi, ekstremnoj dinamičnosti ili brutalnom stajlingu, a sve to pod cenu luksuza, udobnosti i slave. Kia Stinger ne želi biti prvi u cilju – ovde se radi o putovanju. Radi se o strasti.”

Od njegovog elegantnog prednjeg dela, preko rastućih bokova, sve do sportskog zadnjeg kraja, Stinger isijava izvanrednu samouverenost. Ključ njegove impozantne pojave na putu su njegove proporcije – dug poklopac motora i kratak prednji prepust (830 mm), produženi međuosovinski razmak (2.905 mm), što omogućava prostranu kabinu, te dug zadnji prepust (1.095 mm) sa snažnim, širokim ramenima. Stingerov stav, proporcije i vizuelna uravnoteženost su nastali u cilju pružanja elegancije i sportskosti, a ne zbog agresivnosti ili brutalnosti. Stinger je dug 4.830 mm, a širok 1.870 mm, što znači da je duži i širi od većine sportskih limuzina, što mu omogućava prostranu kabinu i pozamašan prtljažni prostor. Sa zapreminom prtljažnika od 406 litara (VDA) Stinger može primiti dve putne ili golf torbe, ili četiri do pet manjih torbi za kratka putovanja.

Oblik vozila koji podseća na bocu Coca-Cole, naglašava vizuelnu snagu Stingerovih ramena i fastback siluete. Ostali sasvim korisni elemenati spoljašnjosti – prednje vazdušne zavese, rubovi blatobrana, gladak pokrov podvozja, te integrisan zadnji difuzor – pomažu kod aerodinamičke efikasnosti. Na zadnjem kraju smeštene su čak četiri metalne izduvne cevi. Kijina karakteristična prednja maska u obliku tigrovog nosa ponosno stoji između LED prednjih svetala.

Verzije GT-Line mogu se pohvaliti hromiranim rubovima motorne maske i donje maske za dovod zraka, kromiranim bočnim otvorima na braniku, kućištu bočnih ogledala i zadnjeg difuzora u crnoj sjajnoj boji. 2,0-litarska T-GDI verzija ima dvostruku izduvnu cev, a 18-inčni naplatci dopunjuju spoljašnjost GT-Line verziji.

Najbolje od najboljeg kod Stingera predstavlja GT verzija, koja takođe donosi crne hromirane dodatke i difuzor u crnoj sjajnoj boji, 19-inčne naplatke, LED farove, dvostruku izduvnu cev i Brembo kočnice sa crvenim čeljustima.

Spoljašnjost gran turisma odlično dopunjuje ambijent u nisko postavljenoj kabini, sa dosta spuštenim vetrobranskim staklom i nešto više postavljenom armaturnom tablom na inače vodoravnoj podlozi. Središnja konzola podeljena je na dva dela: prekidači infotainmenta nalaze se ispod velikog displeja osetljivog n a dodir, dok su prekidači klima uređaja postavljeni još niže. Ispred vozača je debeli, kožom obloženi upravljač – GT-Line i GT verzije imaju na donjem delu „odrezan“ upravljač u obliku slova D i značku GT-Line ili GT. Polukružni merači donose kombinaciju analognih i digitalnih brojača. Veliki brojači zaokruženi su metalnim okvirima i ukrašeni crvenim šavovima. Kolor TFT ekran između merača prikazuje podatke o performansama – npr. G-sila u krivini i vreme kruga – pored pomoćnih informacija kao što su putni računar, vozačke postavke, navigacija i dijagnostika.

Okrugli vazdušni otvori, za koje su dizajneri našli inspiraciju u vazduhoplovstvu, pojavljuju se napred i pozadi, dok hrom sa uzorkom satena zaokružuje celu kabinu. To stvara osećaj ugodnog i intimnog prostora. Dug međuosovinski razmak, četvorovratna karoserija i fastback silueta omogućavaju velikodušan prostor za noge za sve putnike, a nizak položaj sedenja garantuje dovoljno prostora za glave svih putnika. U svom najnižem položaju vozač sedi tek 180 mm iznad puta – 45 mm niže nego u limuzini Optima – što pruža pravi trkački položaj sedenja.

Stingerova luksuzna sedišta mogu biti presvučena crnom ili smeđom veštačkom kožom, sa opcionalnom pravom kožom u dve boje. GT-Line verzije standardno nude crno kožno tapaciranje sa sivim šavovima, dok GT verzije dolaze sa mekom crnom ekološkom Nappa kožom. Kod GT Line i GT verzije na raspolaganju su i 2 paketa boja (sivi i crveni), sa dvobojnom kombinacijom (crno-siva ili crno-crvena) tapaciranja sedišta, naslona za glavu i vrata.

Stingerovi nasloni za glavu mogu imati ušiven logotip GT-Line ili GT. Kako bi pružili optimalan komfor GT verzije nude vozačevo sedište sa bočnom potporom za leđa u lumbalnom predelu, koja je podesiva u 4 smera. Uz doplatu se nudi široki panoramski krovni prozor, koji nudeći više prirodnog svetla i poboljšavanjem pogleda svim putnicima upotpunjuje ambijent u kabini. GT-Line i GT verzije standardno nude crne obloge neba i bočne pragove od nerđajućeg čelika.

Kupci Stingera mogu birati između 9 metalik i bisernih boja karoserije.