Kia pobednica Auto Bildovog izveštaja o kvalitetu za 2015 .

Kia pobednica Auto Bildovog izveštaja o kvalitetu za 2015 .

21/12/2015 Off By admin@mobilpublic

Kia Motors se vinula na najviše mesto u Auto Bildovom izveštaju o kvalitetu za 2015. godinu (izdanje 50/2015), koji je ocenjivao zadovoljstvo kupaca, pouzdanost i dugogodišnji kvalitet 20 vodećih automobilskih brendova na nemačkom tržištu. Kia s ukupnom ocenom 2,14 deli prvo mesto s Mazdom (na rang listi od 1 do 5 je najmanja ocena najbolja).

Auto Bild Quality Reports 2015

Auto Bildov godišnji izveštaj, prvi put objavljen 2001., ocenjuje automobilske proizvođače na osnovu 7 sklopova podataka – rezultati Forsa izveštaja o zadovoljstvu kupaca (8.187 ispitanika), broja opoziv vozila i popravaka, zadnjeg TÜV izveštaja (skoro 9 miliona opštih tehničkih pregleda), fabričkih garancija i tri kategorije koje su pripremili urednici Auto Bilda: rezultati dužih testova vozila, rezultati testova u garaži i kritičke analize više od 10.000 pisama čitalaca, koji svake godine pristižu za rubriku “Kummerkasten” (kolumna o agoniji).

“Naši napori su se s područja razvojno-istraživačkih centara, dizajnerskih studija i proizvodnih pogona – više od polovine novih vozila Kia koje prodamo u Nemačkoj dolazi iz naše najsavremenije fabrike u Slovačkoj – raširila i na prodajno-servisna područja poslovanja, gde smo napravili ogroman iskorak u obnovi zastupničke mreže i ostvarenju našeg obećanja o neprestanom poboljšanju kvaliteta,” rekao je o rezultatima izveštaja Steffen Cost, izvršni direktor Kijine nemačke podružnice.

Auto Bild Quality Reports Kia Motors 2012 2015

Zahvaljujući 7-godišnjoj garanciji na celo vozilo, koja je još uvek najduža evropska garancija, Kia je jedini automobilski proizvođač koji je kod garancije dobio najbolju ocenu (1). Pored toga Kia je dobila i vrlo visoku ocenu kod zadovoljstva kupaca, broja opoziva (nijedan nije bio u 2015.) i dobro se iskazala u rubrici o žalbama kupaca “Kummerkasten”, dok neprestano dobija ocene “vrlo dobro” i “dobro” kod dužih testova vozila Kia (najmanje 100.000 km).