23/06/2024

Od januara do novembra prodato je 192.000 automobila marke Infiniti, čime je japanski premijum proizvođač već nadmašio rezultat iz čitave prethodne godine, a prošli mesec je bio 15. uzastopni u kom je Infiniti ostvario rast prodaje.

Infiniti Q30_1

Infiniti je i u novembru nastavio sa odličnim tržišnim rezultatima – japanska kompanija prodala je širom sveta 19.100 vozila, što je 1.300 primeraka ili za 8 procenata više u poređenju sa istim mesecom prethodne godine. Ovo je 15. uzastopni mesec u kom Infiniti beleži rekordnu prodaju, a već nakon prvih 11 meseci prodajni saldo je premašio onaj iz čitave pretnodne godine. Dakle, više nema nikkave dileme oko toga da će ova godina biti najsupešnija u istoriji brenda Infiniti.

Prošli mesec Infiniti je ostvario rekordnu prodaju na mnogim tržištima, uključujući Kinu, Zapadnu Evropu,  Kanadu, Meksiko, Južnu Koreju i Tajvan.

U prvih 11 meseci 2015. godine, više od 192.000 kupaca opredelilo se za neki od Infiniti modela, što je za 15 procenata više u odnosu na isti period prethodne godine. Osim toga, Infiniti je prošlogodišnje prodajne rezultate dostigao već u oktobru na tržištima Kine i Tajvana.

Infiniti Q50

„Snažan rast prodaje je nastavljen. Nakon  što smo već u novembru oborili prošlogodišnji rekord, ostao nam je još jedan mesec u 2015. godini“, izjavio je Roland Krueger, predsednik Infiniti Motor Company. „Decembar označava prekretnicu za našu kompaniju jer pokrećemo proizvodnju novog Q30 u fabrici u Sanderlendu (Engleska). Očekujemo da će ovaj model doprineti daljem rastu prodaje tokom sledeće godine“, dodaje prvi čovek marke Infiniti.

Ovaj model, koji se uskoro očekuje i u Srbiji, imaće izuzetno važnu ulogu za Infiniti na Starom kontinentu. Inače, japanski proizvođač je od januara do decembra u Zapadnoj Evropi prodao 6.300 automobila, što je povećanje od čak 49 odsto u odnosu na isti period prethodne godine.