Jeep®  na Međunarodnom Sajmu Automobila 2014 u Ženevi

Jeep® na Međunarodnom Sajmu Automobila 2014 u Ženevi

09/03/2014 Off By admin@mobilpublic

Nakon postizanja novog rekorda svih vremena u globalnoj prodaji već drugu uzastopnu godinu sa preko 731,000 prodatih vozila širom sveta u 2013.godini, Jeep® brend je izabrao da na bini Sajma Automobila u Ženevi predstavi tri važne primerijere: novi Jeep Renegade, prvo malo SUV vozilo Jeep brenda i prvi model ovog brenda koji je projektovan u Americi, osmišljen u Italiji, a prodat u preko 100 zemalja širom sveta: nova generacija srednjeg SUV vozila Jeep Cherokee sa turbo dizel motorom od 2.0 litra u paru sa devetobrzinskim automatskim menjačem; i novi model Jeep Wrangler Rubicon X Package ograničene serije. Ova tri proizvoda predstavljaju novi iskaz konstantne evolucije ovog brenda u pogledu inovacija, tehnologije i performansi i ojačavaju strategiju širenja Jeep asortimana na svetskom nivou.

Štand brenda Jeep se nalazi u Hali 5 na izložbenom prostoru od 1,400 kvadratnih metara, a karakteriše ga osnovna struktura koja je osmišljena tako da otkriva balans i postojanost Jeep brenda.

Prostrane površine prekrivene fino obrađenim prirodnim materijalima poput drveta i kamena iskazuju savršenu kombinaciju prirodnog pejzaža i urbane sredine, a istovremeno daju izložbenom prostoru prefinjeni izgled, koji je takođe istaknut u prvi plan podnim parketnim platformama samog izložbenog prostora.140304_J_Renegade_70

Jeep duh odiše tehnologijom i inovacijama ovog brenda, naglašen je velikim LED zidnim površinama postavljenim na potporne panele, na kojima se prikazuju video zapisi Jeep brenda i modela iz Jeep asortimana. Na štandu je jedanaest automobila (tokom dana Sajma predviđenih za novinare), dok će izložbena ponuda biti proširena na flotu od petnaest vozila tokom dana Sajma predviđenih za posetioce. Poseban deo štanda je predviđen za ekskluzivnu dodatnu opremu i originalne rezervne delove proizvedene za Jeep od strane kompanije Mopar®, čuvenog brenda za rezervne delove i servisiranje i za korisničku podršku Fiat Chrysler automobi

Novi Jeep Renegade, prikazan u okviru Limited i Trailhawk modela ističe se u samom centru štanda, gde otkriva svoje off-road mogućnosti i duh gradskog automobila kombinacijom nasleđa i modernosti. Renegade Limited model poseduje Alpine White eksterijer i ‘Ski Grey’ kožne detalje enterijera, a opremljen je benzinskim motorom od 1.4 litra kapaciteta 140 KS. Trailhawk model, najbolji iskaz u pogledu off-road performansi i priznanja u svojoj klasi – osiguran Jeep Active Drive Low 4×4 sistemom za pogon na sva četiri točka naglašava Omaha Orange detalje eksterijera zajedno sa detaljima enterijera od crne kože, a pokreće ga efikasni turbo dizel motor od 2.0 litra i 170 ks u paru sa devetobrzinskim automatskim menjačem.

Novi Jeep Cherokee je predstavljen u četiri verzije: jedna iz Limited modela, dve iz njegovog ‘alter ega’ off-road specijalistu  – Trailhawk. Četvrti model Cherokee vozila izložen na štandu je ekskluzivni izložbeni automobil po imenu ‘Overland Concept’.

Da idemo u detalje, eksterijer novih Jeep Cherokee Trailhawk modela otkriva izvanredne off-road mogućnosti koje su karakteristične za ovaj paket opreme, a kojeposeduju specijalne branike i gume i veću visinu vozila od tla. Trailhawk modeli se takođe ističu i odabirom boja eksterijera, koji je prikazan u Anvil i Deep Cherry Red bojama zajedno sa Black Morocco detaljima enterijera. Oba modela su opremljena benzinskim motorom od 3.2 litra snage 272 ks koji je u paru sa novim devetobrzinskim automatskim menjačem.140203_J_Cherokee_Trailhawk_e_Limited_01

Limited model može da se pohvali True Blue eksterijerom i Vesuvio enterijerom sa kožnim detaljima u crnoj i braon boji, a poseduje turbo dizel motor od 170 ks i devetobrzinski automatski prenosnik.

Potpuno novi ‘Overland Concept’ predstavlja izložbeni automobil koga ističe ekskluzivnost i akcenat na stil. Projektovan u saradnji sa Fiat Centro Stile, ovaj automobil se bazira na Jeep Cherokee Limited paketu opreme i odiše jedinstvenošću zahvaljujući ekskluzivnom enterijeru u Titanium Plated boji i branicima u boji. Titanium Plated je specijalna boja koja se ne nalazi u ponudi standardnog asortimana boja za vozilo Cherokee, već se koristi isključivo za ovaj izložbeni automobil. Enterijer vozila Cherokee Overland Concept takođe poseduje nove, ekskluzivne sadržaje koji se ne mogu u asortimanu paketa opreme, a jedinstvenost mu daju kožni detalji u dva tona crne i braon kože i Alcantara presvlake od antilop kože. Ovaj izložbeni automobil pokreće turbo dizel motor od 2.0 litra sa 140 konjskih snaga.

Ono što zapada za oko među svim vestima o proizvodima koje su prikazane u Ženevi je Jeep Wrangler Rubicon X Package specijalni model, koji je prikazan u okviru Wrangler i Wrangler unlimited paketa opreme. Oba paketa opreme sadrže turbo dizel motor od 2.8 litara i 200 KS u kombinaciji sa petobrzinskim automatskim menjačem. Model sa dvoje vrata poseduje Anvil detalje esterijera i Red leather detalje enterijera, dok model sa četvoro vrata može da se pohvali u potpunosti crnim ‘total Black’  izgledom sa eksterijerom i enterijerom u crnoj boji. Opremljen prednjim i zadnjim Dana 44 osovinama, postugnute su neosporne off-road mogućnosti Wrangler Rubicom modela putem Jeep-ovog sistema za pogon na sva četiri točka koji se aktivira po potrebi i prima snagu preko Rock-Trac NV241 dvobrzinskog razdelnika pogona sa opsegom promene stepena prenosa 4.0:1, kao i putem Tru-Lock elektronskih blokatora pogona prednje i zadnje osovine i prednjom stabilizator šipkom sa funkcijom elektronskog skidanja – pod imenom Active Sway Bar Sistem – za dodatno kretanje točkova po najtežim površinama.