Honda otkrila prototip novog Urban SUV modela za Evropu

Honda je pokazala svoj novi urbani SUV za Evropu, koji je imao svoju svetsku premijeru na 2014 Mondial de l’Automobile u Parizu. HR-V je Hondin novi način za prodor u segment Evropskih malih SUV modela koji se jako brzo razvija.

Jedinstveni dizajn eksterijera novog HR-V prototipa podseća na kupe, sa oštrim, dinamičnim linijama koje povezuju uglađeni gornji deo karoserije sa stabilnim nižim delom. Ova elegantna linija koja podseća na kupe je ostvarena bez ugrožavanja praktičnosti enterijera automobila.Peter Rydberg

Prednji pogon HR-V-a se može napajati bilo laganim 1,6 – litarskim i-DTEC dizel bilo 1.5 – litarskim i-VTEC benzinom i oba pripadaju Hondinoj seriji Earth Dreams Technology. Oba motora su uparena sa šestostepenim manuelnim menjačem, kao standardom, dok se 1.5 – litarski i- VTEC motor može opremiti polu – automatskim CVT menjačem.

HR-V poseduje centralno lociran rezervoar što mu omogućuje da ima jednu od najprostranijih i najprilagodljivijih kabina u svom sektoru.Hondina “Magičnih sedišta”  omogućavaju širok spektar konfiguracija sedenja, sa mogućnošću da sklapanjem zadnjih sedišta dobijete potpuno ravanu površinu koja može da posluži kao dodatni tovarni prostor.

Hondin novi evropski HR-V  izlazi na evropsko tržište tokom leta 2015.