Formula student tim „Drumska Strela“ –  Spremni smo da pomerimo granice!

Formula student tim „Drumska Strela“ – Spremni smo da pomerimo granice!

24/06/2016 Off By admin@mobilpublic

Kako su studenti Beogradskog univerziteta ove godine ušli u trku sa najprestižnijim svetskim timovima? Zašto se njihove inovacije svrstavaju u kategoriju najboljih u svetu? Kako proizvode vozila u zemlji u kojoj auto-industrija faktički ni ne postoji? Koliko energije oni moraju da ulože u projekat? Šta je ono o čemu sanjaju?

IMG_0077

Formula Student tim „Drumska Strela“ će 27. juna predstaviti novo vozilo za takmičarsku sezonu 2016, sa kojim će ovog leta učestvovati na takmičenjima u Italiji, Češkoj, Mađarskoj i Rusiji. Predstavljanje će se održati na Mašinskom fakultetu u Beogradu sa početkom u 18h.

Svečanosti će prisustvovati sve generacije studenata članova tima, predstavnici državnih institucija, prijatelji projekta, mediji, a specijalni gost biće naš proslavljeni automobilista Dušan Borković, inače dugogodišnji prijatelj projekta.

Koliki uspeh naši studenti ostvaruju prethodni niz godina možda najbolje svedoče reči profesora Dragana Đurđanovića sa Univerziteta u Teksasu, odakle i potiče pomenuto takmičenje, koji kaže da je poslednje vozilo „Drumske Strele” bolje od vozila američkih studenata.

event1

Oni veruju da će ove sezone pomeriti granice, da se konačno skupilo dovoljno iskustva za ostvarivanje najboljih rezultata, a brojke kažu sledeće: 50 različitih materijala, 1.000 različitih delova, preko 100 dobavljača, 50.000 radnih sati uloženo u projekat, 50 studenata Beogradskog univerziteta, 1. karbonski aero paket i još mnogo toga vas očekuje na velikom predstavljanju vozila „Drumska Strela 2016“.

Ponedeljak, 27. jun, 18h, Mašinski fakultet Beograd, vidimo se!