Ford Mustang prvi put dostupan u Srbiji!

Ford Mustang prvi put dostupan u Srbiji!

03/09/2015 Off By admin@mobilpublic

Nakon 50 godina od „rođenja“, američka ikona Mustang prvi put je zvanično stigao na  evropsko tržište, a posredstvom ovlašćenog uvoznika vozila marke Ford, kompanije Grand Motors, od nedavno je u ponudi i na našem tržištu. U skladu sa dugovečnom tradicijom, šesta generacija Forda Mustang dostupna je u dve karosrijske verzije – fastback sa klasičnim tvrdim krovom i convertible (kabriolet) sa mekim platnenim.

Ford Mustang Photo: James Lipman / jameslipman.com

Ford Mustang
Photo: James Lipman / jameslipman.com

Kako bi opravdao reputaciju kultnog sportskog modela i najpopularnijeg automobila današnjice na društvenim mrežama, mnogo pažnje je posvećeno razvoju novog Mustanga. Počev od atraktivnog dizajna, koji je moderan ali istovremeno evocira uspomene na prošlost, preko naprednih tehnoloških rešenja u domenu šasije, motora i oslanjanja, do savremenih bezbednosnih i ostalih sistema koji su implementirani kako bi vožnju učinili lakšom, sigurnijom, ali i uzbudljivijom.

Od pogonskih agregata pripremljeni su snažni 2.3 EcoBoost turbo benzinac od 317 KS i 432 Nm obrtnog momenta i još moćniji 5.0 od 427 KS i 530 Nm. Kupci imaju izbor između šestostepenog ručnog i automatskog menjača sa takođe šest stepeni prenosa, a  vrhunske performanse svakako ne izostaju. Mustang fastback 2.3 ubrzava od 0 do 100 km/h za 5,8 sekundi, dok V8 model sprint do 100 km/h završava za 4,8 sekundi.

FordMustang_Convertible-Grey_04

Pogon je na zadnjoj osovini, uz standardan Limited Slip diferencijal sa ograničenim proklizavanjem koji omogućava izvanrednu stabilnost prilikom brze vožnje po zavojima. Za izuzetne dinamičke predispozicije zasluge pripadaju i brojnim drugim rešenjima koja predstavljaju poslednju reč tehnologije. Recimo, aluminijum je korišćen za izradu delova kao što su poklopac motora, prednja krila, elementi oslanjanja i kočionog sistema. Rezultat je znatno lakša i za 28 procenata čvršća karoserija u odnosu na prethodni model.

Vozači imaju na raspolaganju četiri režima vožnje – Normal, Sport + (sportski), Track (za stazu) i Snow/Wet (za sneg i klizavu podlogu). Oni određuju brzinu odziva na gas, rad automatskog menjača, nivo asistencije ESP programa elektronske stabilnosti, kao i čvrstinu upravljača odnosno to koliko je on direktan.

FordMustang_Fastback-Yellow_13 (1)

Osim za izazove i uzbuđenja u vožnji „na limitu“, novi Mustang je itekako pogodan za svakodnevnu  vožnju, pa i za putovanja – raspolaže sa četiri sedišta i prtljažnikom od 408 litara (Fastback) odnosno 314 litara kod kabriolet verzije (Convertible). Enterijer je luksuzan i standardno je opremljen aluminijumskim pedalama, dvostrukim automatskim klima uređajem, naprednim muldimedijalnim uređajem druge generacije Ford Sync 2, kožnim sedištima (vozačevo elektro podesivo u šest pravaca sa elektro podešavanjem u lumbalnom delu)… Paket opreme kod 2.3 EcoBoost verzije podrazumeva i tempomat, ksenon farove, zadnja LED svetla, aluminijumske točkove od 19 inča sa pneumaticima 255/40 R19, itd.

Ford Mustang Photo: James Lipman / jameslipman.com

Ford Mustang
Photo: James Lipman / jameslipman.com

Snažniji Mustang V8 dolazi sa GT paketom koji sadrži i Launch Control sistem i efikasnije Brembo kočnice kod verzije sa ručnim menjačem. Cena u Srbiji se kreće od 43.720 evra za Mustang fastback 2.3 EcoBoost do 56.650 evra, koliko košta Mustang V8 kabriolet.

 

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u prodajnom salonu u Ulici Milutina Milankovića br. 21 na Novom Beogradu.