Protokolom o saradnji, koji je  juče potpisan između kompanije Fiat Automobili Srbija  i Turističke organizacije Beograda, stvorena je nova vrednost i sinergija između dva brenda koji simbolizuju bolju i vedriju stranu Srbije, što će takođe pokrenut i čitav niz različitih aktivnosti – od humanitarnih akcija, preko razvoja turizma, pa sve do nagradnih igara.DSC_0024  

U okviru saradnje, jedno vozilo marke Fiat 500L biće posebno brendirano, zvaće se “Beogradski auto” i učestvovaće na svim manifestacijama koje bude organizovala Turistička organizacija Beograda. Pored toga, biće organizovane i brojne nagradne igre sa fotografisanjem Fiat 500L modela na najpoznatijim beogradskim lokacijama, a jedinstveni Fiat 500L suvenir moći će ubuduće da se kupi u turističkom info centru TOB u Knez Mihailovoj 5.

Planirana je i organizacija izleta iz Beograda do FAS-ove fabrike automobila u Kragujevcu uz podršku Turističke organizacije Kragujevca, a pored toga kompanija Fiat Automobili Srbija i Turistička organizacija Beograda sprovešće i zajedničke humanitarne akcije.

Kompanija Fiat Automobili Srbija osnovana je 2008. godine, kao partnerski projekat italijanske kompanije Fiat Group Automobiles (FGA) sa Vladom Republike Srbije. Nova fabrika Fiat Automobili Srbija u Kragujevcu svečano je otvorena u aprilu 2012. godine i danas je to jedan od najmodernijih proizvodnih pogona u okviru Fiat Grupacije širom sveta. Sa preko 3.000 zaposlenih, FAS danas predstavlja poželjnog poslodavca, društveno odgovornu kompaniju, aktivnog investitora u Srbiji i vodećeg srpskog izvoznika.