Borković: Auto je spreman za Francusku

Sjajne vesti stižu iz Francuske, gde će srpski automobilista Dušan Borković nastupati na drugom ovosezonskom trkačkom vikendu u WTCC. Članovi NIS Petrol by Campos racing tima uspešno su otklonili sve probleme na Ducinom automobilu Chevrolet Cruze #98, zbog kojih nije završio drugu trku u Marakešu.5

– Srećan sam što ću voziti na Uskrs, a veliku zahvalnost dugujem svim članovima tima, kao i ljudima iz RML, koji gotovo da nisu spavali kako bi na vreme spremili automobil za trke u Francuskoj. Marokanci su dugo zadržavali naše kamione, pa je vreme za popravku bilo još kraće – ne krije oduševljenje zbog ovakvog raspleta Borković.

Inžinjeri i mehaničari neće imati odmora jer ih očekuju završni radovi na pripremi automobila za slobodni trening, koji će biti vožen u petak na čuvenoj stazi Pol Rikar.automobil Marakeš

– Nakon tropskih vrućina i veoma teških uslova u Maroku, sada nas u Francuskoj očekuje kiša. Koliko su vremenski uslovi bitni u ovom sportu, možda najbolje govori i slučaj s mojim kolegom Tompsonom, kome je pozlilo u Maroku – opisuje Borković.

Nakon slobodnog treninga, Borkovića u subotu očekuju dva zvanična treninga i kvalifikacije (15.00), dok su trke na programu u nedelju (13.15 i 17.15) uz direktan prenos na Eurosport-u i odloženi prenos na RTS-u.