FIAT 500, novi rekord: oko 194.000 modela prodato u Evropi u 2018. godini

Kao večan simbol italijanskog stila i proizvodnje širom sveta, vanvremenski FIAT 500 nastavlja da zadivljuje, ostvarivši, u svojoj jedanaestoj godini, najbolje godišnje rezultate, sa skoro 194.000 registrovanih modela u Evropi u 2018.  godini (ukupan broj za FIAT 500 i Abart 500). Ovo je još jedan rekord za najprodavaniji automobil u svom segmentu, u kome je ostvario svoj drugi najbolji rezultat sa udelom od oko 15%.

“Ova rekordna prodaja podseća nas da je model 500 prava, vanvremenska ikona automobilizma, i to ne samo za brend Fiat,” kaže Luka Napolitano (Luca Napolitano), direktor brendova Fiat i Abarth za EMEA region.  “Vrlo sam ponosan na ovaj rezultat, koji pokazuje da je model 500 najprodavaniji u 11 evropskih zemalja i među tri najprodavanija u još četiri  zemlje. Tokom svojeg jedanaestogodišnjeg postojanja, model 500 nikada nije izašao iz mode, i bio je uspešan svuda kao simbol italijanskog dizajna i proizvodnje.

Iako je očuvao svoj identitet, prošao je kroz više interpretacija, povezujući svoje ime sa legendarnim brendovima – od mode do luksuznih jahti i od tehnologije do kulturnog nasleđa – kako bi stvorio više od 30 specijalnih serija i istražio predele koji su neobični za jedan gradski auto. Kao njegov veličanstveni prethodnik, novi model 500 je “osvetlao” svakodnevne živote i ulice celog sveta, postavši kul rešenje za urbanu mobilnost širom sveta. Danas je on najinternacionalniji FIAT model, koji se prodaje u više od 100 zemalja širom sveta, sa 80% modela prodatih izvan Italije.

Legendarni 500 nastavlja da oduševljava svojim vanvremenskim stilom i POP suštinom, sa svojim uglađenim i zaobljenim linijama, i izaziva osmeh na licima ljudi na putevima širom sveta. Bez sumnje, tajna uspeha ovog modela uključuje i niz od više od 30 specijalnih serija koje su zasnovane na FIAT 500 i Abart 595 modelima i koje su se pojavile od 2007. do danas. Zapravo, iako je uvek ostao veran svom identitetu, FIAT 500 takođe se preobrazio u automobil sposoban da zagazi u nove teritorije, kao što su tehnologija, moda i dizajn luksuznih jahti. Stvarajući tako nove ciljeve koje treba postići, model je uspeo da se neprestano osvežava, a da opet zadrži svoj status vanvremenske legende.