DVE POBEDE I TOP RANGIRANJE ZA MINI

DVE POBEDE I TOP RANGIRANJE ZA MINI

31/08/2016 Off By admin@mobilpublic

MINI je ostvario dve pobede i osvojio drugo i treće mesto u poslednjoj studiji o tome koji modeli najduže zadržavaju vrednost na Nemačkom tržištu.

mini-one convertible

Nekoliko modela britanskog premijum brenda ponovo je ostvarilo dobre rezultate na listi „Giganti dugotrajne vrednosti“ objavljene od strane „Focus Online“. Rezultat reflektuje jedinstvenu kombinaciju zabavne vožnje, izražajnog dizajna i vrhunskog kvaliteta koje nude MINI vozila. Pobede u dve klase kao i jedno drugo i jedno treće mesto naglašavaju izvanredno očuvanje vrednosti koje nude MINI vozila. MINI One sa troje vrata u kategoriji kompaktnih automobila i MINI One D Countryman u kategoriji MINI SUV, modeli su koji najduže zadržavaju vrednost u njihovim respektivnim segmentima. U klasi kabriolet automobila drugo mesto je otišlo MINI Cooper Convertible, dok se MINI One Convertible rangirao kao treći.

mini countryman

Trenutno „Resale Value Giants – Giganti preprodajne vrednosti“ rangiranje u ukupno 16 kategorija vozila bazirano je na analizi izvršenoj od strane Instituta za istraživanje tržišta „Bähr & Fess Forecasts“ lociranog u gradu Saarbrücken, koje posmatra stabilnost vrednosti novih automobila u naredne četiri godine. Pored korišćenja specijalnih kriterijuma kao što su cena, karakteristike vozila, brend i rejting na komparativnim testovima kao i ankete, stručnjaci takođe baziraju njihova predviđanja na generičkim faktorima kao što su kvalitet konkurenata u tom segmentu vozila i opšti razvoj automobilskog tržišta.

mini cooper convertible

 

Zahvaljujući skorijem uspehu, MINI One sa troje vrata (75kW/102KS; potrošnja goriva: 4.8-4.7l/100km) i MINI One D Countryman (66kW/90KS; potrošnja goriva: 4.2l/100km) privlače veliku pažnju na tržištu polovnih automobila. Tržišni stručnjaci predviđaju da će zadržati vrednost u iznosu od 59.5% i 57% od njihove kupovne cene prilikom preprodaje nakon četiri godine. Model koji se rangirao kao drugi u ovom segmentu, MINI Cooper Convertible (100kW/136KS; potrošnja goriva: 5.1-4.9l/100km) je takođe odlično zadržao cenu u vrednosti od 56.5%.

U pogledu gubitka vrednosti u apsolutnom smislu, MINI One Convertible (75 kW/102KS; potrošnja goriva: 5.2-5.0l/100km) rangira se kao treći u svom segmentu, sa rezidualnom vrednošću od 56.5%.

Poređenje zadržane vrednosti pruža potencijalnim kupcima novih automobila važan indikator prilikom donošenja odluke o kupovini. Ipak, gubitak vrednosti je značajan cenovni faktor. Što se tiče vozača MINI-ja, njihov automobil ne samo da im pruža malu potrošnju goriva već i veoma visok nivo stabilnosti kada je vrednost u pitanju.

Modeli britanskog premijum brenda godinama su redovno svrstavani među “Resale Value Giants”.