23/05/2024

Dodeljena priznanja i nagrade najboljima u auto i moto sportu za 2015. godinu

U organizaciji Auto moto saveza Srbije (AMSS), grada Zrenjanina i JKP Parking servisa, a uz podršku Sportskog auto i karting saveza Srbije (SAKSS) i Moto saveza Srbije (MSS), danas su u Zrenjaninu, proglašeni najbolji takmičari u auto i moto sportu u Srbiji za 2015. godinu. Pored medalja za šampione, uručena su i specijalna priznanja za izuzetan doprinos razvoju auto i moto sporta ministru omladine i sporta Vanji Udovičiću, ministru unutrašnjih poslova Nebojši Sefanoviću, kao i ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandru Vulinu.

1Svecana dodela nagrada u auto i moto sportu za 2015. godinu

Ovu tradicionalnu dodelu nagrada pred mnogobrojnim zvanicama, uz spektakularan program, otvorili su predsednik AMSS Mirko Butulija i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić.

Uspešnim organizovanjem velikog broja međunarodnih i domaćih takmičenja, Auto moto savez Srbije u protekloj godini pokazao odgovornost prema auto-moto sportu, dajući punu podršku njegovoj afirmaciji u zemlji i inostransvu, vraćajući ga tako, posle dužeg niza godina, pod svoje okrilje. Posebna mi je čast, što smo ove godine, nakon 13 godina, organizovali prvo zajedničko proglašenje pobednika za auto i moto sport, te što smo uspeli da na jednom mestu okupimo sve ljude koji su zajedno sa nama doprineli da ovi sportovi u Srbiji ponovo dobiju na popularnosti. Nadam se da ćemo u narednoj godini ostvariti još bolje rezultate, istakao je predsednik AMSS Mirko Butulija dodelivši nagrade.

Gradonacelnik Zrenjanina Cedomir Janic

Nadam se da smo uspeli da opravdamo poverenje i ispunimo očekivanja kako organizatora, tako i svih prisutnih šampiona, te da ćemo i u narednim godinama imati priliku da budemo domaćini ovako značajnih skupova. Planiramo da zajedničkim snagama, baš u Zrenjaninu, realizujemo izgradnju savremene trkačke staze, sa svim pratećim objektima i infrastrukturama. Saradnja Auto moto saveza Srbije i grada Zrenjanina bila je i do sada veoma uspešna i verujemo da će zajednički projekti doprineti da ona bude još intenzivnija, istakao je gradonačelnik Zrenjaina Čedomir Janjić.

Predsednik AMSS Mirko Butulija dodeljuje specijalno priznanje ministru omladine i sporta Vanji Udovicicu

Ministar Vanja Udovičić zahvalio se na dobijenoj nagradi naglasivši da ovo priznanje ne samo da daje podstrek, nego i obavezuje Ministarstvo omladine i sporta da i u narednom periodu nastavi da povećava značaj auto, karting i moto sporta u Srbiji. Najbolji vozači iz sveta ponovo žele da voze na našim stazama i to govori o tome koliko smo uspešni.

Ovogodišnjoj svečanoj dodeli nagrada u auto-moto sportu prethodio je Seminar o bezbednosti u saobraćaju, na kome su izlagali domaći i međunarodni eksperti iz ove oblasti.