Citroen predstavio novi Aircross SUV koncept na sajmu u Šangaju

Citroen predstavio novi Aircross SUV koncept na sajmu u Šangaju

04/05/2015 Off By admin@mobilpublic

Novi Aircross SUV koncept je premijerno predstavljen na sajmu u Šangaju, prezentujući novu Citroenovu liniju krosovera. Aircross SUV je redizajirani model Cactusa C4, a zapaža se da će Cactus svakako biti polazna osnova brojnih modela koje će Citroen predstaviti do 2020. godine.citroen AIRCOSS Prikazani Citroenov Aircross koncept će svakako uticati i da PSA Peugeot Citroen Groupa u budućnosti dizajnira SUV modele u dimenzijama sličnim novom Aircross-u.

Aircross koncept leži na EMP2 platformi, koja je osnova za sva veća vozila PSA Peugeot Ciroen Grupe.citroen-ssdf435rsfd-suv-011 Koncept auto je dugačak 4.58m, širok je 2.1m, a visok 1.8m. Navedene karakteristike Citroenovog modela nalik su odlikama Land Rover Discovery Sport-a, osim što je Citroenov novi Aircross širi u skladu sa tendecijama dizajnera da naprave što robusniji automobil.

Ioako će se novi Aircross prodavati širom sveta, Citroen se potrudio da dizajnira novi SUV najviše u skladu sa sve većom potražnjom za SUV vozilima u Aziji.citroen-ssdf435rsfd-suv-002 U okviru SUV segmenta trenutno su najprodavanija veća vozila C-segmenta, ali je i prodaja manjih vozila B-segmenta SUV-a u konstantom porastu.

Prošlog decembra Citroen je u Kini predstavio novi C3-XR, a high-riding verzija C3 je već firmin najprodavaniji model sa 10,000 prodatih modela mesečno. U skladu s tim Citroen planira da i Cactus C4 plasira na azijsko tržište.