Automobilom od Rusije do Portugalije za osam dana

Automobilom od Rusije do Portugalije za osam dana

01/07/2016 Off By admin@mobilpublic

Nemački rekorder Rainer Zietlow, zajedno sa svojom ekipom, kreće u četvrtak 30. juna 2016.[1] na 15.200 kilometara dug put po Evro-Aziji koji će ih voditi kroz sedam država.[2] Svoje putovanje započinju u ruskom Magadanu, gradu na krajnjem istoku azijskog kontinenta do kog se može doći automobilom, a završiće na krajnjem zapadu evropskog kontinenta, u Lisabonu – glavnom gradu Portugalije.

U projekat se i ove godine uključio Goodyear koji je ekipi već obezbedio pneumatike

Da bi oborila trenutni svetski rekord, ekipa mora stići na cilj za manje od osam i po dana.[3] Ekipu na putu čekaju mnogi izazovi, među najveće svakako spadaju prolaz kroz Moskvu bez zastoja u saobraćaju i zloglasni ruski autoput Kolyma, 3.000 kilometara dug neasfaltirani drum koji će biti izuzetno zahtevan za ekipu, auto i pneumatike. U projekat se i ove godine uključio Goodyear koji je ekipi već obezbedio pneumatike Wrangler All-Terrain Adventure sa Kevlarom i Wrangler HP All Weather.

Infographic_Goodyear_Rainer Zietlow_27062016

Prvi će pomoći ekipi da savlada izuzetno zahtevne i ekstremne uslove jer nude odlične performanse za terensku vožnju. Drugi, namenjeni sportskim terenskim vozilima (SUV) i vozilima sa pogonom na sva četiri točka (4×4), odolevaće kako raznim voznim površinama, od asfalta do kamenja i blata, tako i raznim vremenskim uslovima.

Sredstva prikupljena na putu Zietlow će podariti u dobrotvorne svrhe kao i prilikom prethodnih izazova. Pokloniće ih »SOS selu« u Belorusiji koje će posetiti po završetku avanture.

Ekipa Rainera Zietlowa kreće u obaranje svetskog rekorda

[1] Tačan datum polaska zavisiće i od vremena.

[2] Proći će kroz sedam država: Rusiju, Belorusiju, Poljsku, Nemačku, Francusku, Španiju i Portugaliju.

[3] Trenutni svetski rekord je 8 dana i 12 sati, a postavili su ga Matthias Göttenauer i Andreas Renz 2008. godine.