AMSS i AMS Osiguranje na BG Car Show – Svetska premijera automobila Rascasse i ALA 50

AMSS i AMS Osiguranje na BG Car Show – Svetska premijera automobila Rascasse i ALA 50

15/03/2014 Off By admin@mobilpublic

Osim svetske premijere sportskih automobila, AMSS svim vozačima koji posete štand nudi i velike popuste na članstvo, a AMS Osiguranje na kasko i polisu putnog zdravstenog, kao i specijalne putne pakete za svačiji džep

(Beograd, 15. mart 2014.) Prezentacija AMSS na tek otvorenom BG Car Show, Hala 1, izazvala je ogromno interesovanje ljubitelja sporstkih automobila i medija! Dva sporstka vozila na alternativni pogon – Rascasse i ALA 50 imaju svoju svetsku premijeru u Srbiji. Dolazak ovih sportskih “aždaja” vrednosti skoro milion eura na Beogradski sajam umesto na Ženevski, koje obični građani retko imaju priliku da vide “uživo”, omogućio je Auto–moto savez Srbije, u saradnji sa AMS Osiguranjem i AMSS CMV.amss stand

Generalni sekretar AMSS, Aleksandar Nikačević, izjavio je da AMSS i AMSO, kao društveno odgovorne kompanije, promovišu ekološka vozila na alternativni pogon u skladu sa najsavremenim i budućim svetskim opredeljenjima i trendovima.

– Promocija automobilskog sporta, bezbednosti, sve aktivnosti privrednih društava AMSS i sajamski popusti su poklon vozačima Srbije zbog kojih postojimo. Otišli smo korak dalje u razvoju automobilskog sporta u Srbiji, jer smo, uz podršku Ministartva omladine i sporta, pokrenuli projekat sa Auto-turing klubom Ujedinjenih Arapskih Emirata (ATC UAE) za izgradnju autodroma u okolini Beograda za međunarodne auto-trke najvišeg ranga, uključujući i trke Formule1 – rekao je Nikačević.

Kompanija “Monte Karlo Automobili” prva je na svetu 1989. godine proizvela automobile od ugljeničnih vlakana, što je tada bio pionirski poduhvat,a kasnije su to sledile velike fabrike kao što su “Ferari” i “Meklaren”. Fulvio Maria Balabio, predsednik MCA naveo je:

-Odlučili smo da svoje ekskluzivne modele prezentujemo baš u Beogradu, a ne u Ženevi, zbog izuzetne saradnje sa AMSS započete 2012. godine na 1. Tesla reliju – i dodao da se „nada da će se ova izuzetno uspešna saradnja nastaviti ubuduće, uz mogućnost pokretanja proizvodnje pojedinih delova za njegove modele u srpskim fabrikama”.

ALA 50 će na sajmu biti do ponedeljka, 17. marta, jer direktno iz Beograda odlazi na FIA eko reli u Monte Karlo, dok Rascasse ostaje do kraja sajamske manifestacije. Ovi modeli su ujedno i zvanični promoteri ekološkog 3.Tesla relija za vozila na alternativni pogon, koji AMSS organizuje od 10. do 12. jula ove godine na relaciji Andrićgrad-Beograd.AMSS 3

Karakteristike Rascasse i ALA 50

Rascasse ima pogon na bioetanol i TNG, motor snage 550 KS, zapremine 5998 kubika, 12 ventila, i razvija brzinu do 310 km/h.

ALA 50 ima pogon na metan, Alfa Romeo V6 motor, 300 KS, 3000 ccm, i maksimalnu brzinu od 300 km/h. Cene su im od 300.000 do 700.000 evra, u zavisnosti od opreme, a modeli izloženi na štandu AMSS u hali 1 prodavaće se sa sajamskim popustom za 300.000 evra.

Istovremeno, svi vozači koji dođu da vide ova dva automobila, moći će da se učlane u AMSS sa popustom od čak 30 odsto. Na taj način će godišnju cenu osnovne i super članske kartice, koja donosi besplatnu pomoć na putu i šlepovanje u Srbiji i Evropi – umesto 2000 dinara, platiti svega 1400 dinara.

Iz AMS Osiguranja pripremili su 10 odsto popusta na Kasko polisu, 20 odsto popusta na individualnu i porodičnu polisu putnog zdravstvenog osiguranja na period od 10 dana, kao i dva specijalna putna paketa. Prvi paket uključuje: kasko lajt polisa na sumu od 100.000 dinara koja važi 10 dana, individualno putno zdravstveno osiguranje i super članska kartica, sve za 3545 dinara. Drugi paket: kasko lajt na sumu od 100.000 dinara koja važi 10 dana, porodično putno zdravstveno osiguranje i super članska kartica, sve za 4985 dinara.