АКЦИЈА АМСС „ИСПРАВНО ВОЗИЛО – БЕЗБЕДНО ВОЗИЛО“

Ауто-мото савез Србије у сарадњи са Управом саобраћајне полиције МУП Републике Србије и Асоцијацијом техничких прегледа возила организује од 24. до 29. новембра 2014. године традиционалну акцију “Исправно возило – безбедно возило“.

АМСС и ове године пред почетак зимске сезоне, позива све возаче да БЕСПЛАТНО провере техничку исправност својих возила  на преко 150 линија техничког прегледа широм Србије. Апелујемо на возаче да одвоје мало времена и утврде техничку исправност свог возила.

Управа саобраћајне полиције ће током трајања ове заједничке акције у редовним саобраћајним контролама обавештавати возаче да могу да искористе пружену могућност и бесплатно преконтролишу своја возила.amss-ispravno-vozilo-bezbedno-vozilo

Адресе центара за ванредни технички преглед објављене су на сајту АМСС www.amss.org.rs.  Информација о најближем центру може се добити и позивом на познати број Оперативног центра АМСС – 1987.

О значају бесплатне контроле техничке исправности возила најбоље говоре прошлогодишњи подаци АМСС. Кроз више од 15.000 техничких прегледа обављених током зимске и летње акције Исправно возило – безбедно возило” – утврђено да је готово свако треће прегледано возило било неисправно. У летњој акцији је утврђено да је преко 32 процената са неисправним кочницама, око 13 процената са неисправним системом за управљање, а 31 одсто са неисправном светлосном сигнализацијом.

Веома је важно да ову акцију АМСС-а искористи што више возача јер се са бројем технички исправних возила повећева безбедност саобраћаја, спречавају се људске жртве и утиче директно на општу свест и одговорност у саобраћајној култури.