Predstavljen novi FENIKSBUS-Euro 6

Dana 13.11.2014. u sedištu preduzeća FENIKSBUS d.o.o. u Novom Sadu održana je premijerna prezentacija nove generacije »midibusa« FBI 83-Euro 6, koju osim što ispunjava sve zahteve najnovijeg ekološkog standarda EURO 6, pored niza inovacija karakteriše i originalan dizajn.

FeniksBus” je sa novim modelom autobusa na novoj šasiji sa motornim agregatom Euro 6, uradio značajan iskorak u svom razvoju. Postignuta su znatna poboljšanja – moderan i inovativni dizajn (ostvaren u saradnji sa renomiranom dizajnerskom kućom), koji je u potpunosti usklađen sa novom generacijom IVECO DAILY, povećan kapacitet i komfor za putnike; a dodane su i mnoge nove opcije kao što su informacioni sistemi.1

Modernizacija šasije IVECO ne odnosi se samo na smanjenje emisije štetnih materija motora uvođenjem tehnologije obrade štetnih gasova putem sistema SCR, nego uvodi niz novih tehnologija kao što su ESP9, novi automatski menjač, Retarder-Telma, itd. Pored navedenih poboljšanja, očuvane su sve bitne karakteristike vozila po kojima se model FBI 83 izdvajao u odnosu na svoju konkurenciju – sigurnost i pouzdanost, izuzetno mala potrošnja goriva (dizel i CNG), optimalni sistemi grejanja i klimatizacije renomiranog proizvođača ,,Webasto”, nadprosečna produktivnost i niski troškovi eksploatacije sve uz poštovanje svih važećih propisa i obezbeđivanje homologacije za sve varijante autobusa.2

FENIKSBUS sa novim modelom želi još pojačati svoje opredeljenje u korist Kupca, a to je maksimalna fleksibilnost u izboru konfiguracije autobusa sa strane klijenta kao i potpuna podrška kod kasnijih postprodajnih aktivnosti.

FENIKSBUS d.o.o. osnovan je 2010. godine kao specijalizovani proizvođač midibusa. Lokacija preduzeća nalazi se u gradu Novi Sad, Srbija. Proizvodni program obuhvata autobuse marke FBI 83,koji su proizvedeni na šasiji IVECO 70C u različitim verzijama,kao: Gradski,Prigradski,Školski,Međugradski i Turistički. Autobusi su razvijeni i testirani u skladu sa svim važećim međunarodnim Propisima,uključujući i “Rollover Test“.4 EUSertifikaciju je izvršio TUV SUD, a obavljena je Homologacija Tipa za Rusku Federaciju. FENIKSBUS stalno obezbeđuje visoki nivo kvaliteta proizvodnje i poslovanja u skladu sa Sertifikatom Standarda ISO 9001:2008 izdatim od strane TUV SUD. Proizvodnja se, pored prodaje na tržištu Srbije, većinski plasira u izvoz i to na tržišta Evropske Unije i Ruske Federacije. Generalni Zastupnik za EU je firma FENIKSBUS d.o.o.,Maribor,Slovenija,koja je istovremeno i većinski vlasnik.