24/05/2024

“ZLATNI AUTO”: Ovo je najpopularniji automobil u Srbiji!

Publika je rekla svoje, a žiri “Zlatnog auta” u sastavu: automobilisti Miloš Pavlović, Vladan Petrović, Jovana Anđić, TV voditeljka Dušica Spasić, industrijski dizajner  dr Marko Luković i novinar Aleksandar Pijevac, samo su potvrdili: najatraktivniji automobil na tržištu Srbije je “BMW serije 4 gran kupe”!

Prelepa limuzina u novoj nijansi tirkizne boje egzotičnog imena “snapper rocks blue” ponosno se šepurila u Velikoj sali “Stadion Hall-a” gde su na svečanoj dodeli uručena priznanja predstavnicima kompanija čiji su modeli pobedili u sedam kategorija Izbora u kojem je najuspešniji bio – “gran kupe”.

Izbor za “Zlatni auto”, koji se održava pod generalnim pokroviteljstvom kompanije OMV, sastoji se iz dve faze ocenjivanja kandidata. U prvoj, čitaoci magazina “Auto Bild” i posetioci portala “blic.rs” mogli su da glasaju za svoje favorite, podeljenje po kategorijama. Ove godine, 38 automobila našlo su se u sedam kategorija, a za njih je za mesec dana koliko je trajao prvi krug, pristiglo oko 17.000 glasova. Posle ove faze, iz svake kategorije su se, prema broju glasova, po tri automobila plasirala u finalni krug, osim u kategoriji mini krosovera i “zelenih automobila”, u kojima su pobednici odlučeni samo na osnovu glasova publike.

Drugi krug glasanja predviđen je kao ocenjivanje finalista od strane stručnog žirija, a od njihovih ocena, dobijani su koeficijenti, kojima se množeni glasovi publike, od kojih su dobijeni konačni poeni na osnovu kojih su određeni pobednici po kategorijama i pobednik u generalnom plasmanu.

Pobednici po kategorijama nagrađeni su trofejima, a pobednik u generalnom plasmanu zaslužio je i veliku plaketu “Auto Bilda”, koju je u ime BMW-a primila Aleksandra Đurđević, generalna direktorka “Delta Auto Grupe”. Plaketu je uručio Decebal Tudor, direktor maloprodaje u kompaniji OMV, generalnom pokrovitelju “Zlatnog auta”.

Priznanja po kategorijama osvojili su: “sitroen C3” –  subkompaktni automobil, “tojota C-HR” – mini krosover, “mazda 3” – kompaktni automobil, “BMW serije 4 gran kupe”  – limuzina, “škoda kodijak” – SUV, “alfa romeo stelvio” – premijum SUV i BMW i8 – “zeleni automobil”.

beograd 30.10.2017 auto bild, dodela nagrada, zlatni auto, stadion centar, za zlatni auto izabran bmw foto ras zoran loncarevic

Uz ova priznanja, na svečanosti su uručene i posebne plakete za rezultate u prethodnom periodu u pratećim segmentima. Nagrade su osvojili: “Generali osiguranje Srbija”, za aktivnosti oko projekta na polju osiguranja motornih vozila “Moj auto plus”, “Heineken”, za CSR akciju “Društvo, ko vozi kući” i “IPAY SEE”, za inovativne modele on-lajn plaćanja i projekte implementacije aj-pej na portal mojauto.rs.  Posebno priznanje uručeno je kompaniji “Koning d.o.o”, za saradnju sa “Auto Bildom” u oblasti realizacije posebnih projekata.

na portal mojauto.rs.  Posebno priznanje uručeno je kompaniji “Koning d.o.o”, za saradnju sa “Auto Bildom” u oblasti realizacije posebnih projekata.