BMW Srbija je u susret zimskoj sezoni pripremio popust od 15% na ponudu originalnih BMW zimskih točkova. Dizajnirani da precizno odgovaraju BMW modelima, garantuju sigurnost i postaju deo ličnog stila vozača. Originalna BMW ponuda zimskih točkova nudi značajne prednosti u odnosu na letnje pneumatike na temperaturama od 7⁰ i niže. Potrebna je prava oprema kako bi osigurali uživanje u svakoj krivini tokom vožnje po snegu i ledu.

finedata_a0216947

Pored originalnih zimskih točkova, za potpuno uživanje u vožnji tokom zimskih uslova preporuka BMWa je BMW inteligentni pogon na sva 4 točka xDrive koji osigurava najbolje moguće prianjanje i uvećava agilnost  u svim uslovima vožnje. Sistem reaguje munjevito i proaktivno tako da se prilagođava novim uslovima na način koji ne ugrožava komfor i prevazilazi očekivanja putnika.

Zahvaljujući varijabilnoj raspodeli obrtnog momenta, xDrive donosi 100% zadovoljstvo u vožnji na svakom terenu uz maksimalnu bezbednost, bilo da se radi o iznenadnoj promeni vremenskih uslova koji utiču na promene stanja podloge ili o nagloj promeni u toku vožnje kao što je promena pravca kretanja ili ubrzanje. BMW xDrive prikuplja informacije iz celog vozila pomoću komunikacione linije brzinom od 10 Mbit/s i pouzdano otkriva specifične potrebe određene podloge, a zatim u deliću sekunde osigurava stabilnost putanje, pouzdanost i perfektnu trakciju.

finedata_a0216970

Pod normalnim okolnostima, xDrive pogon raspodeljuje snagu između prednje i zadnje osovine u odnosu 40:60, ali ukoliko dođe do promene uslova vožnje, 100% snage će za samo 125ms gotovo neprimetno biti prebačeno na jednu osovinu i na taj način će biti osigurano lako kretanje i po najklizavijim površinama. U slučajevima kada postoji razlika u trakciji između levih i desnih točkova BMW DSC (Dynamic Stability Control) ima funkciju kontrole prebacivanja obrtnog momenta na točkove koji bolje prianjaju. Zahvaljujući ovako dinamičnoj raspodeli snage, stabilnost i agilnost vozila se glatko vraća u normalu pre nego što vozač i primeti bilo kakvu promenu.

Vožnja po krivudavim putevima ili dinamični ulazak u krivinu postaju naročito zabavni sa xDrive sistemom, osećaj kod vozača je kao da BMW sam vodi kroz krivine. xDrive osigurava da se snaga ne troši na gubitku trakcije, svaki kilovat snage se efikasno prenosi, a to pokazuju i podaci o ubrzanjima (bez obzira na povećanu ukupnu masu vozila ubrzanja su slična ili bolja nego kod vozila sa pogonom na jednu osovinu) dok je potrošnja goriva gotovo nepromenjena.

finedata_a0216963

Podsecamo da je u BMW salonima aktuelna rođendanska ponuda za BMW X modele sa M paketom opreme u promotivnom periodu koji traje do 15.11.2016. godine. Kupovinom BMW modela X1, X3, X4, X5 ili X6 klijenti ostvaruju pravo na BMW produženu garanciju u trajanju od čak 5 godina ili 200.000 pređenih kilometara, a izborom prepoznatljivog M paketa opreme, značajno uštede.

BMW X modeli dostupni su za test vožnju u BMW prodajnim salonima.