Žig garancije „Zaštićen potrošač“ za uvoznika Suzuki automobila i motocikala

Na prigodnoj svečanosti na štandu Suzuki automobila na 54. Međunarodnom salonu automobila, predstavniku kompanije Suro Sumar, ovlašćenom uvozniku, prodavcu i serviseru Suzuki automobila i motocikala, uručen je žig garancije „Zaštićeni potrošač“, koji četvrtu godinu zaredom dodeljuje Republička unija potrošača. Direktoru prodaje i marketinga u Euro Sumaru, Andriji Đuraševiću, žig je uručio predsednik Upravnog odbora Republičke unije potročača, dr sc. Denis Perinčić.

Žig garancije „Zaštićen potrošač“ predstavlja jedinstven dokument koji se dodeljuje privrednim subjektima koji ispune zahteve i principe četiri ISO standarda: 9001, 10002, 14001 i OHAS:18001:2008, i to nakon sertifikacione provere kompletnog akreditovanog sertifikacionog tela. Posedovanjem ovog žiga privredni subjekt dokazuje društvenu odgovornost poslovanja, s posebnim naglaskom na brigu o korisnicima, odnosno potrošačima. U automobilskoj branši ovo je treći žig „Zaštićen potrošač“: do sada su ga dobili uvoznik, prodavac i serviser Hyundai automobila i HIT Auto Staro sajmište –  prodavac i serviser Renault, Dacia i Nissan automobila i lakih komercijalnih vozila.   

Republička unija potrošača je prvi žig „Zaštićen potrošač“ dodelila u martu 2015. lizinig kući VB Leasing. Do danas je to visoko svedočanstvo o društveno odgovornom, poslovanju po visokim kriterijumima kvaliteta dobilo dvadeset uslužnih i proizvodnih preduzeća, osiguravajućih društava, asocijacija i obrazovnih institucija u Srbiji.