Za vikend spektakl na Ušću – III kružna auto trka letnje lige  “Nagrada Beograda 2016”

Za vikend spektakl na Ušću – III kružna auto trka letnje lige “Nagrada Beograda 2016”

27/08/2016 Off By admin@mobilpublic

U subotu i nedelju, 27. i 28. avgusta 2016. godine, na čuvenoj stazi Ušće, održaće se III  kružna auto trka letnje lige “Nagrada Beograda 2016”, koju organizuje Auto-moto savez Srbije (AMSS) i Sportski auto i karting savez Srbije (SAKSS) uz podršku Skupštine grada Beograda, Sportskog saveza Srbije (SSS), AMS Osiguranja (AMSO) i Ministarstva omladine i sporta. Tim povodom je juče u Auto moto savezu Srbije održana i konferencija za medije.

konferencija za medije u amss

Na stazi dugačkoj 2.230 metara na ušću Save i Dunava, nastupiće stotinu vozača koji će u subotu u 11 časova nakon verifikacije i tehničkog prijema, održati dva treninga od 15 minuta po svakoj diviziji. U nedelju, u 12 časova i svečano se otvara kružna trka, koja će se bodovati za nacionalne šampionate Srbije i Hrvatske. Ukoliko vremenski uslovi dozvole, ove godine po drugi put u Srbiji biće organizovana i “drag” disciplina, trka ubrzanja na 402 m, koja će sigurno privući publiku i dodati kvalitet ovoj manifestaciji -saopštio je Dejan Stojić, zamenik generalnog sekretara Auto -moto saveza Srbije.

Ovo je popularna manifestacija koja ima domaći i regionalni značaj. Ulaz na trku će biti slobodan, a AMSS i gradske komunalne službe svim ljubiteljima brze vožnje omogućile su da mogu bezbedno da uživaju u dvodnevnom spektaklu na Ušću. Nadamo se da će takmičari ostati dosledni i sutra i prekosutra ponovo pružiti maksimum, i još bolje sportske rezultate.

Auto-moto savez Srbije apeluje na publiku, skreće pažnju i putem medija, da je potrebno da se disciplinovano slede uputstva redara i poštuje propisani red, kako bi trka prošla bez incidenata. Jedino bezbedna trka  može biti i dobra trka, naglasio je na kraju konferencije Branislav Pijević, Menadžer za sport AMSS-a.